reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzieci nie gęsi i swój język mają

Majeczka podchodzi dziś do mnie i mów "dziękuję mamusiu"
ja się pytam "za co Majeczko" a ona mi na to "za tatusia" i w tym momencie wymiękłam

reklama
Majki bawi się teraz swoim lego i gada
to dobrze,
nie ty nie dobrze,
to dobrze się uda,
małpo samoloty były

Maja pokazuje mi krokodyla, ja ją pytam kto to jest Maju ? a ona na to "mamo teraz jem nie mówię" :-)

A Marysia jak juz coś w ogóle mówi w języku dla nas zrozumiałym to nie mówi literki k , więc jest:
oło - koło
adrat - kwadrat
oło -oko

Gaga - też bym wymiękła :happy2:

daję mojemu K kasę żeby szedł coś kupić do sklepu, Maja sie patrzy na banknot i
"hmmm Maja też chcie" :-)

mój K tłumaczy Mai, która zabrała mu samolot
"Majeczko nie można zabierać tatusiowi zabawek jak się bawi " :-):-):-):-):-)

oglądamy dziś Króla Lwa 3 i tam jest pod koniec taka scena jak hieny wpadają w podkopane przez te małę zwierzaki tunele i wpadają i jadą tymi tunelami a Maja wołą "ojojojojoj wojenka! "

i skąd ona zna takie słowa :-)jak sobie to wykombinował :-D

reklama
Do góry