reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dzidziusiowe sprawunki

Jesli moge cos zasugerowac to dla noworodka najlepiej kupowac wylacznie body i pajacyki rozpinane na calej dlugosci. Dzidzia nie bedzie sie tak denerwowac przy ubieraniu. W sklepach 5-10-15 sa dostepne body nie zakladane przez glowe.tylko rozpinane z boku. Jesli chodzi o rozmiary to warto miec kilka sztuk na 56. A w ogole warto miec bardzo duzo ubranek, gdyz nigdy nie wiadomo jak szybko beda sie brudzis. Moj synek duzo ulewa, a teraz dodatkowo duzo sie slini,wiec przebieram go nawet 4 razy dziennie. Jesli chodzi o ubranka uzywane to jak najbardziej polecam. Bo pomyslcie: za nowe body placicie 10-30 zl, za uzywane 2-4 zl.Nowe ubranka warto miec na wyjscie, w domu moga byc juz troszke znoszone.

reklama
myszko (będę się tak do Cie zwracać bo mnie męczą te yy i aaaa) ;-)Rozmiar 0 - 3 oznacza od 0 miesięcy do 3. Wszystko zależy od długości dzidzi :-)Są dzieci które rodzą się 60 cm długie i takie ubranko ledwo wystarcza ale zawsze :-) Najlepsze są takie uniwersalne rozmiary. Widzisz mój misiek ma ubranka 18-24 a niektóre na 2-3 latka i sa dobre. Po 2- 3 sztuki takichh rozmiarów kupujcie. Nie ma sensu wiecej nie zdąży dzidzi tego ponosić. JA mam takie ciuchy co miskowi tylko 1 raz ubrałam bo więcej nie zdążyłam. To były takie ciuchhy odświetne i co i za szybko urósł :-):tak:

Cześć dziewczyny.:-D
Mam dwa kartony ciuszków, które mama mi dośle pocztą.
Lubię kupować ubranka na allegro. To taka wygoda, ani razu się jeszcze nie zawiodłam, wręcz przeciwnie - zaskoczyłam się in plus. Ostatnio posunęłam się nawet do tego, że wózek kupiłam też na allegro. Z gwarancją. Taki, jakiego w Szczecinie dostać nie mogłam. Tu zaryzykowałam, bo poszedł pocztą od razu do męża, który jest w Anglii. Jak coś będzie nie tak, to trudno. Wierzę, że wszystko chodzi sprawnie (wózek jest nowy).
Kupno łóżeczka i innych większych akcesoriów planuję już tam na miejscu.
Pozdrawiam Was serdecznie mamy lutowe, przygotwujące wyprawki :tak:

Sasania ja mialam wtope z wozkiem z allegro (ale byl uzywany) a teraz mysle zeby kupic peg perego albo emaljunga (a marzy mi sie teutonia elegance,niestety cena) ale duzo ciuszkow kupilam tam,chociaz zauwazylam ze nie wszystkie rzeczy oplaca sie kupowac( w sklepie za pare zlotych wiecej ma sie nowe). Co do rozmiarow to troszke 56 i raczej 62 (jesli chodzi o rozmiary to wydaje mi sie ze 0-3 to 62, newborn 56,tak przynajmniej jest w cherokee, a najlepiej to zerknac na metke wszytą w ciuszka,tam powinno pisac)
A tak po za ciuszkami, kocykami itp co jeszcze bedzie potrzebne??? z takich rzeczy pielegnacyjnych....

tak, w tesco ta bielizna do kupienia ma dwa małe rozmiary, jeden to newborn i to jest 56 rozmiar a drugi to 0-3 miesiące i to jest 62 cm. niektóre dzieci rodzą się większe niż 56 cm i wtedy od razu przechodzą do 62. Mój Wiktor jak się urodził miał 50 cm więc jeszcze do 56 musiał dorosnąć i na długo mi starczyły.

Chciałam napisać jeszcze co polecam jeśli chodzi o pieluchy i ich zmianę. A więc do smarowania pupy polecam Sudocrem. Świetnie zapobiegał odparzeniom. A jak Wiktor był starszy to używałam pudru z Rosmana i też się spisywał. Jeśli chodzi o pieluszki to chyba indywidualna sprawa, każde dziecko inaczej się dopasowuje. Nam najlepiej działały Huggiesy Newborn a potem już pampersy (mają fajne elastyczne paski i używamy ich już dłuugo. A jeśli chodzi o chusteczki to świetne i tanie są w Biedronce, nazywają się Dada Komfort.

reklama
no tak, nikt nie podchwycił tematu mojego wózka, ale nie zamierzam się obrażać ;-)
Jakie kupiłyście/wybrałyście wózki?

Ubranka to mam po pierworodnej, muszę jeszcze dokupić łóżeczko. Przewijak znów położę na komodzie, wanienkę da mi siostra.

Co myślicie o łóżeczku turystycznym?

Widziałam graco, było bardzo solidne. Moja siostra miała chicco. Porażka. Całe "chodziło". Macie składane łóżeczka? My sporo podróżujemy, a dobrze by mieć ze sobą spanko, jak się jedzie na dłużej.

Na początku pewnie będziemy kłaść maleństwo w gondoli. Będzie jej przytulniej :) niż w dużym łóżeczku. Mamy jeszcze rodzinną kołyskę...To myślę, że turystyczne łóżeczko powinno wystarczyć. Tym bardziej, że to później wykorzystuje się jako kojec (tak mi się zdaje...)

Do góry