reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dzidziusiowe boleści

reklama
A i oto i Zuza w tej chwili...No prawie...I co mam jej zrobić??Chyba tylko skrępowanie jej sznurkiem pomoże;-);-);-)

Kociu, zrobiło sie chłodno i rzeczywiscie to jest problem, Kaji ulubiona pozycja to na brzuchu z podkurczonymi kolankami. Niecierpi sie przykrywac czymkolwiek bo od kwietnia spała tylko w pajacyku lub rampersie ze wzgledu na to iz było ciepło.
Zeszłej zimy pakowałam ją do śpiworka. Mimo iż spi w łóżeczku u nas w pokoju.
Właśnie teraz ogladam Allegro i szukam jej spiworka na tą zimę. Widze że sprzedają śpiworki i dla 4 latków wiec mysle ze nie bedzie problemu. Sa obszerne i mam nadzieje ze rozwiaza nasz problem.

ciekawe czy nie będzie krzyku i wybudzania w nocy kiedy nasze szkraby nie będą mogły przyjąć ulubionej pozycji na pieska na brzuszku do spania?

Śpiworek to świetna alternatywa dla rozkopujących się w czasie snu dzieciaczków ja mam swój od początku dostałam go w prezencie jest na 110cm i się nie sprawdził Adrian nawet teraz nie chce w nim spać często się rozbudza kopie złości się a szkoda bo bym miała pewność że się nie odkrył teraz zazwyczaj śpi w pajacyku ale sama nie wiem jak to będzie w te zimniejsze dni chyba zacznę z nim spać :-) i będę go przykrywać.

Tasha, wlasnie obserwuje Kaje i widze jak kreci sie w kolo i zmienia pozycje co 10 minut, zastanawiam sie nad spiworkiem ale mozliwe ze kupie jej cieplejsze pajacyki (polarkowe). W pajacyku plecki sie nie odkryja a i stopki beda zapakowane.
U mnie spiworek super sie sprawdzal ale teraz roznie moze byc.

Sluchajcie, a my spiworkow uzywamy od pierwszego dnia zycia do teraz i jestem naprawde super zadowolona, mam dwie wersje - cieplejsza i zimniejsza, reguluje tez ew. sama pizamka (dlugi, krotki rekaw itp) Troche sie balam o wstawanie, ale wiekszosc spiworkow ma rozpinany na guziczki dol i ja po prostu zasuwam suwak a dol zostawiam otwarty, takze Julka moze zawsze wstac. A ja mam spokoj i nie musze co chwile zagladac, bo wiem ze obraca sie na lozku non stop i pod koldra czy kocykiem to raczej dlugo spokojnie by nie polezala...

Takze naprawde polecam spiworki, kupujcie tylko duzo na wyrost, ja mam kupione wiosna na 90cm i juz sa malawe

Jeden mam taki (dokladnie taki kolor - z przodu suwaczek na dole guziczki, na nastepnej stronie sa informacje o dlugosci itp): Insert title here a drugi bezmarkowy, lzejszy. Obydwa rownie funkcjonalne, choc ten stokke jest duzo cieplejszy, ale nie zimowy.

reklama
To chyba zalerzy od przyzwyczajenia dziecka.
Polarkowy pajacyk super pomysł chyba takie mu sprawie bo on odkryty prawie zawsze aż dziw że się nie zaziębia.

Do góry