reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

Kaala Michał tak samo darł się w kąpieli, zachodził się, siniał i też nie wiedziałam co robic, mycie na sucho też było z wielkim krzykiem, ale teraz od kąpieli mieliśmy tydzień przerwy ze względu na katar Misia i wczoraj była pierwsza kąpiel po tym czasie. Bez chwili płaczu i widac zaczyna Mu się podobac. Gdzieś czytałam, że przerwa pomaga ale wczesniej tego nie próbowałam a teraz wiem, że to działa. Spróbuj nie kąpac Jej przez parę dni, tylko myj buzię, szyję, rączki no i dupkę, może pomoże.

reklama
Moj Allanek pierwszy kapiel zaliczyl z tatusiem w wannie by nabral pewnosci i teraz wszystko super funkcjonuje!!! Tak nam poradzili na kursie w szpitalu!!! Sprobujcie tak moze malenstwu sie spodoba!!!

Mi sie wydaje,ze malutka sie zraziła z jakiejś przyczyny....Oliwier uwielbia sie kąpać,na początku płakał jak go wyjmowaliśmy na ręcznik ale teraz to juz wogóle zero krzyku,tylko sie usmiecha :) no i uwielbia sie ubierać :)
Kaala,mam nadzieje,że Julcia polubi kąpiel,myslę,że jak wrócicie do domku i ustabilizujecie godzinę kąpieli to bedzie ok. I spiewaj jej ciuchutko...

wlasnie-ważne zeby mówić(albo śpiewać jak się umie  :laugh: do maluszka wtedy czuje sie pewniej.Poza tym ważne zeby podczas kapieli byl spokój. Jak bylismy u rodzicw i bylo zamieszanie to mala tez marudzila

Adas przestał płakac przy kąpieli odkąd zazelismy przygotowywac ciut cieplejszą kąpiel niz wskazywał termometr do wody.

Wiolu też karmię Nan tylko że jedynką  :) Wiolu przyznam się że troszke mnie ten pelny w obowiązki rok przeraża  ::) ale chcieć to móc  ;D i nie chce nawet myśleć że nie dam rady  ;) szkoły zostal mi tylko rok i szkoda rezygnować  ::) co do kąpieli to u nas nie ma z tym problemu bardzo lubi się ciapać  :) a i bardzo jestem zadowolona z emulsji oilatum ktorej używamy do kąpieli,nie musze potem go niczym potem smarować a skóra jest milusia gładziusia  :) a i ta emulsja wydajna  ;)

dziekuje kochane za rady, malutka 2 dni nie kapalismy Megii ze wzgledu na podróż noca i wczoraj mielismy gosci, moze jeszcze dzis odpuszcze i rzeczywiscie ta przerwa moze pomoze, Kreciku u rodzicow Alek 2 dni z mala w wannie siedzial, poki tam wanny nie kupilismy i sytuacja byla podobna jak tylko dotknie sie wody to krzyk :| jutro Jej pospiewam i dam cieplejsza wode, moze te wszystkie zmiany pomoga :)

kolejne pytanie :)
jak jest z tymi szczepieniami? zdecydowaliscie sie na szczepionke skojarzona? tę płatną, czy jest lepsza i czy warto sie na nia zdecydowac? czy to zbedny wydatek? chodzi tylko o mniejsza liczbe wklóć? moze lepiej chroni przed chorobami?

Kaala mam nadzieję, że ta przerwa pomoże i tak jak my będziecie mogli cieszyc się z kąpieli.
A co do szczepionek to też bym chciała znac prawdę. Nasza pani dr mówiła, że praktycznie nie ma różnicy - oczywiście prócz tej, że maluchy mniej cierpią.

reklama
ja myślę,że warto wziąć skojarzoną,chociaz dużej różnicy nie ma w zawartości,to dziecko mniej cierpi i mi mówił pediatra,że rzadziej występują po niej jakieś dolegliwości poszczepienne,gorączka i rozdrażnienie dziecka.

Do góry