reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

k@siek no to ładnie załatwiłaś synka:happy: ja nie cierpię obcinać małej paznokci bo tak fika nogami i rękoma że boję się właśnie by jej nie skrzywdzić:baffled: dlatego też mąż zajmuje się tymi mniej przyjemnymi rzeczami jak paznokcie czy czyszczenie noska:laugh2:
mój mąż ostatnio z obowiązków to tylko kapie i czasem naciera i ubiera Olisia po kąpieli,obcinaniem,czyszczeniem,przewijaniem z kupki ja sie zajmuje bo on twierdzi że nie umie:baffled: :cool2: ...jasne...

reklama
Kochane my niestety tez dolaczamy do wysypkowiczow;-):baffled: Moj Witulek od jakiegos miesiaca ma coraz bardziej czerwone i suche policzki.Domyslam sie ,ze to alergia pokarmowa ale na co:confused: Nie zauwazylam tego wczesniej bo to sie zaczelo nasilac stopniowo i teraz nie wiem co moze wywolywac te objawy.nie wiem co wykluczyc z diety bo je juz takie roznosci...
Czy to mozliwe zeby w tym wieku uczulil sie np. na mleko?
Aneczko,obawiam się ze to objawy skazy białkowej...wybierzcie się do lekarza...

Cholera,zaczynam już głupieć,Oliś nadal ma wysypkę,nie pomaga Zyrtec ani wapno:baffled: :confused: Obstawiam teraz nabiał,tyle ze przy skazie to raczej tez pojawiają się suche i czerwone placki na policzkach a Oliwierek ma normalną cerę ,troszke może suchą a le to raczej wina grzania w domu i poprostu wrażliwej skóry:sick: Niestety wrazliwa skórke odziedziczył po mnie,jak go kąpiemy to wyskakują mu takie czerwone plamki na piersiach i pleckach które po wytarciu znikają,zupełnie jak u mnie...oby tylko nie miał w przyszłości takich problemów z cerą jak ja mam:no:

OLu mysle ze skaza moze objawiac sie roznie. moj Miki ma najprawdopodobnie, ale ni na 100 % bo testow mu lekarz nie robil. A jedyny objaw to byly provlemy z kupka, co wlasnie moze byc spowodowane nietolerancja mleka krowiego:tak: teraz znowu troszke ciezko z kupka, ale dzisiaj dalam lakcidofil i uuu, poszlo niemilosiernie duzo:tak:
Ja paznokietki kiedys obcinalam na spiaco,a le to moze trylko z 5 razy, a teraz obcinam normalnie, nozyczkmi dla dzieci. Nie ma z tym problemu. Chociaz Miki sie troszke kreci tak pod koniec, ale ogolnie i tak jest dzielny:tak: :-)

A co do uczulenia,to sie nasila,dostał Zyrtec w kroplach i wapno,mamy odstawiac po kolei kosmetyki do kąpieli Hipp które niedawno kupiłam pierwszy raz i kapac w emoliencie Balneum Hermal,niczym nie nacierać,potem ja mam odstawic cytrusy,jak bedzie poprawa to wiadomo co uczuliło,jak nie to kontrola za tydzień i odstawienie kaszki z bananami...ale ja obstawiam jednak mandarynki...:sick: ostatnio jadłam je hurtowo:zawstydzona/y:

Olciu, u Adasia wyszło uczulenie na cytrusy jak spragniona wypiłam 2 litry soku grejpfrutowego. My też kąpiemy w Balneum Hermal ale "F" to zwykłe podobno ma w sobie soję która też może wywoływać alergię.

Olu - pojdz do lekarza jak ma to cie uspokoic, moze wykluczy przynajmniej skaze bialkowa??? Niepotrzebnie moze sie denerwujesz.

Ja dla swietego spokoju uzywam wszystkich kosmetykow jednej firmy i to w minimalnych ilosciach, tylko jak wychodzimy na spacer albo skora b. sucha no i do dupci. Do kapieli uzywamy takich saszetek z kielkami z pszenicy - zmiekczaja wode i nawizaja skore. Na razie mala nie miala jakichs wiekszych zmian na skorze.

A co do skazy to nie mam pojecia czy moze sie tak pozno ujawnic...???

Jutro idziemy do alergologa,oczywiście prywatnie bo na kasę chorych to zapisy na 2 kwartał zaczynają się po 26 marca! SZOK,bez komentarza....

dokładnie niech żyje Polska służba zdrowia :wściekła/y::wściekła/y:....ja ostatnio jak byłam w Polsce to się rozchorowałam i chciałam na drugi dzien isc do mojej lekarz ogólnej..poszłam się zarejstrowac a ona mi ,że najbliższy termin to za 2 tygodnie :baffled::baffled::confused::confused:hehe obłęd to za mało powiedziane.:wściekła/y:...niestety te wszystkie babcie i dziadki chodza nawet jak im nic nie jest do lekarza i blokuja tylko miejsca ludziom potrzebującym...ech Olu też bez komentarza:confused:

reklama
Tfu tfu odpukac ale odstawilam seler w zupce, pietruszke i winogrona w soczkach i chyba jest lepiej wiec moze cos z tego powodowalo te rumience na buzce:confused:

Do góry