reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

reklama
Tak Jagusiu,
mnie kazał mleko i pochodne odstawić:tak: a sam kretyn osłonowo przy antybiotyku kazał Lakcid dawać (na bazie mleka krowiego) i mam małego muchomorka w domu. Biedak, swędzi go skóra strasznie, spać nie może a policzki ma jak przysłowiowa Maryna, znaczy czerwone:zawstydzona/y:

Ewan,
ja też wszystko w ciąży jadłam i przy karmieniu też, nawet kiełbasę z grila:-) ale po jakimś czasie uczulił się na cytrusy i na nabiał, tego drugiego to chyba za dużo było w mojej diecie i może dlatego się uczulił.

Olciu,
możliwe, że to co do tej pory nie uczulało nagle zaczeło, szczególnie, jeśli miał przerwę w jedzeniu tego albo dostał dawkę uderzeniową.

Dziewczyny ale ja głupia jestem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
obcinałam wczoraj Adasiowi paznokcie obcinaczkami (!) i byłabym mu opuszek palca obcieła:zawstydzona/y: Nie wiem jak to zrobiłam ale już wiem, ze nigdy obcinaczek do rąk nie wezmę:no:Zrobiłam krzywdę własnemu dziecku, przez własną nieuwagę i głupotę.Opuszek zrobił się siny i bardzo krwawił. Adaś bardzo płakał a ja razemz nim, Odkaziłam i pojechałam z Nim na pogotowie do chirurga, żeby muto obejrzał. NA szczęście nie było aż tak żle jak myślałam i rana niebyła bardzo głeboka. Założyli opatrunek i podobno ma się szybko zagoić.Dzisiaj paluszek jest trochę czerwony ale Adaś już się bawi normalnie wniczym mu nie przeszkadza. Zuch chłopak z niego...

k@siek no to ładnie załatwiłaś synka:happy: ja nie cierpię obcinać małej paznokci bo tak fika nogami i rękoma że boję się właśnie by jej nie skrzywdzić:baffled: dlatego też mąż zajmuje się tymi mniej przyjemnymi rzeczami jak paznokcie czy czyszczenie noska:laugh2:

Mój mąż się boi a ja widać za pewna siebie byłam. Do tej pory obcinałam kiedy spał a tym razem mnie podkusiło... szkada gadać:zawstydzona/y:

Ja tez obcinam Briankowi jak spi...ale niestey ostatnio stalo sie to niezmozliwe..jak tylko zblize sie z obcinaczkami otwiera oczka..taki sie wyczulony zrobil..wczoraj robilismy akcje..michal trzymal go na kolanach..a ja obcinalam..obszlo sie bez szkod..ale i tak mialam pietra...jak myslicie..te male nozyczki sa bezpieczniejsze????bo nigdy ich nie uzywalam...

Ja używam nożyczek, a mój mąż malutkich obcinaczek. Mąż uważa ze obcinaczkami lepiej i to on głównie obcina pazurki, u nas robimy to jak mała nie śpi, bo jak juz zaśnie w dzień to jest świeto i jej nie budzimy, a takie obcinanie to na 100% pobudka. Jakoś tak się mała uspokaja, że nie trzeba jej zabawiać jak to było dawniej...

Oj Kasiu ale ty przeciez nie specjalnie uszkodzilas Adasia!!! Nie przejmuj sie bo jak lekarz powiedzial, na pewno szybko sie paluszek wygoi!!!
Ja tez uzywam takich mini obcinaczek i musze powiedziec ze nozyczkami to teraz bym juz chyba nie potrafila!!!! A obcinam zawsze jak Allanek jest swiadomy!!! Sadzam go sobie miedzy nogi , przodem do telewizora a raczki podciagam na wysokosc jego glowki!!! Jakos nie macha nimi tylko siedzi spokojnie!!! Z nozkami gorzej ale jak ma jakas zabawke pod reka to i tam da sobie obciac!!!

u mnie jak u Krecika-słucha jak się obcina obcinaczkami, ostatni paluszek trochę się kręci ale może być. Nożyczkami bym chyba nie obcięła.

reklama
Kasiek,ja tez tak kiedys zalatwiłam Oliwiera obcinaczkami:sick: ale niezbyt mocno nacisnęłam na szczęscie i tylko naskórek rozcięłam dlatego juz w życiu nie wezme tego do rąk! Obcinam nazyczkami dla dzieci ale sa dziadowe,bo niezyt ostre i nie mogę zbyt krótko obciąc pazurków,zreszta zawsze obcinam jak Olis nie spi,na początku jest zainteresowany ale potem zaczyna wyrywac rączkęi mam cyrk! za dwa dni znów ma zadziorki,to chyba wina tych okropnych nozyczek...może polecacie jakieś fajne i bezpieczne?
A co do łobuzowania,to ja się wymigam od chłopaczka aniołka,Oliwier to żywe srebro,nawet pan doktor dzis powiedzial,że mały jest niezły wiercipięta i ma charakterek bo jak mu do gardła zaglądał to Olis złapał go za ręce i odepchnął je od siebie ze złoscią;-) wierzgał i nie chcial usiąśc tylko stać!:tak: Potem zaczął piszczeć i pluć a na koniec puscił siarczystego bąka!:szok: :-D wstydu sie najadłam:-D ;-) :zawstydzona/y: w domu wszystko go interesuje,za nic sam nie chce posiedziec tylko trzeba sie z nim bawic albo go nosić po domu,do jego ptaszków(mamy takie sztuczne gniazdko z gałązkach zawieszone na zegarze i mały je uwielbia:-) ),lampy,kalendarza w którym lubi przesuwac suwaczek dni itp.

A co do uczulenia,to sie nasila,dostał Zyrtec w kroplach i wapno,mamy odstawiac po kolei kosmetyki do kąpieli Hipp które niedawno kupiłam pierwszy raz i kapac w emoliencie Balneum Hermal,niczym nie nacierać,potem ja mam odstawic cytrusy,jak bedzie poprawa to wiadomo co uczuliło,jak nie to kontrola za tydzień i odstawienie kaszki z bananami...ale ja obstawiam jednak mandarynki...:sick: ostatnio jadłam je hurtowo:zawstydzona/y:

Do góry