reklama
Leyna, z tego co mowil mi lekarz to miedzy 6 a 12 mm.
zgadza sie, luz między 0,6 a 1,2 cm ale to zależy, w którym miejscu stopy jest to 6 mm ;-) jak przy dużym palcu, to na krócej buciki starczają, dlatego napisałam ok 1 cm
kurcze ja zawsze mam problem z kupnem bucików... nigdy odpowiedniego rozmiaru nie mogłm znaleźć... mam nadziejęże teraz troszke stopki jej podrosły i nie będe mieć większego problemu. wg miarki elefanten, ma teraz 18. z tego co piszecie powinno się kupowac troszkę większe, czyli że powinnam zakupić 19???
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Tez nie bardzo wiem jak to jest z tymi rozmiarami a kupnem butow. Sara nosi sandalki r. 18-19 (w zaleznosci od firmy - z Befado 18 ma ok, a z Elefanten za male), wiec chyba kupie jej r. 20 z Deichmanna Zreszta najlepiej jest przymierzyc i pozwolic dziecku zrobic w nich kilka kroczkow
reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Pamietam, ze nam zawsze rodzice robili wlasnie takie patyki i pozniej nie bylo problemu zeby sami kupili nam buty Stary, ale dobry sposob :-)gdzieś czytałam, żeby na kartce papieru odrysować stópkę, następnie zmierzyć, dodać ok 1 cm i zrobić taki patyczek, którym się sprawdza długość bucika w środku
Podziel się: