reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

reklama
No wiec jestem po ostatnich dzidziowych zakupach :)
Tesciowa wziela nas do hurtowni i tam wszystko zakupila dla wnuczusi :)
Kupilismy:
-lozeczko
-posciel
-materacyk
-przescieradelko
-przewijak na lozeczko
-wanienke
-wkladke do wanienki
-butelki
-pieluszki tertrowe
-pieluszki flanelowe
-smoczki
-ceratki pod przescieradelko
Musielismy jechac na 2 auta, zeby to wszystko zapakowac ;) , bo tesciowa ma kratke w samochodzie i nie weszloby tam lozeczko :)
Wlasnie piore pieluszki, jutro posciel. T. lozeczko juz skrecil. Jest sliczne :)) Jak bedzie juz posciel wyprana i wyprasowana to oczywiscie aparat pojdzie w ruch i foteczki wkleje :) Ale sie ciesze, ze juz wszystko mam dla malutkiej :)) Nie moge sie doczekac az bede mogla z tych cudeniek skorzystac :)

;D niezle Sandra hurtowo najlepiej , my tez tak robilsmy bo czas gonil ;D zdjecia chetnie poogladam ;D
mnie najbardziej wtutnialo prasowanie tego wszystkiego :p nieznosze prasowac

silunia pisze:
;D niezle Sandra hurtowo najlepiej , my tez tak robilsmy bo czas gonil  ;D zdjecia chetnie poogladam  ;D
mnie najbardziej wtutnialo prasowanie tego wszystkiego  :p nieznosze prasowac

Musielismy hurtowo, bo dosyc duzo nam brakowalo. A poza tym tesciowa chciala fundnac :), a jada z tesciem 1-go sierpnia na wakacje na 2 tyg., a T. wyjezdza na zgrupowanie jutro, potem zawody, a nie wiadomo kiedy sie maluszek urodzi, wiec nie ma co odkladac zakupow na jeszcze pozniej :)

Brakuje nam jeszcze spirytusu i gazikow, ale to sie kupic w aptece.

Tez mnie czeka dzisiaj prasowanie pieluszek - o ile zdaza wyschnac. Na szczescie tylko 20 sztuk plus 2 flanelowe :)

A mi pani zadzwoniła że łóżeczko mi dzisiaj przywiozą po 18-ej ;D NARESZCIE!!!
więc dzisiaj się je złoży a jutro ubierze pieknie ;D
i jeszcze przywiezie mi pieluchy tetrowe, bo juz mi sie nie chce biegac do sklepu a ona odrazu może podrzucic to czemu nie, wiec trza bedzie poprac i dosiąsć żelazka :( .będe miała az 20 szt. ;) i nie wiem czy wykorzystam to zależy ile pracy zajmie zaprzęgnięcie do ich prasowania po porodzie K. jak ciężko bedzie szło to pewnie swoja kariere zakończą jako szmatki ;D ;)

Mada, my tez kupilismy 20 sztuk, bo tak nam pani w sklepie doradzila. Jak cos to rzeczywiscie na szmatki sie je przerobi :) Tesciowa wziela dzisiaj 2 sztuki, potnie je na 4 czesci kazda, obszyje i bede miec male szmatki jak sie malej uleje i zeby jej buzke wytrzec, zeby nie trzeba bylo brudzic calej pieluchy :)

No!!!!!!!!!!!!!!!!!przywieźli mi łóżeczko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D
teraz tylko czekam az mój książe wstanie i poskłada a jutro będe juz ubierac, coś podekscytowana jestem, mam nadzieje tylko ze z tych emocji nie urodze ;D ;)
jeszcze nie teraz, jeszcze tydzień ::)
a najlepsz że nie wiem którą poście pierwsza założyc ::) no świr nieprzeciętny ale już tak bywa ;D

mada78 pisze:
No!!!!!!!!!!!!!!!!!przywieźli mi łóżeczko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D
teraz tylko czekam az mój książe wstanie i poskłada a jutro będe juz ubierac, coś podekscytowana jestem, mam nadzieje tylko ze z tych emocji nie urodze ;D ;)
jeszcze nie teraz, jeszcze tydzień ::)
a najlepsz że nie wiem którą poście pierwsza założyc ::) no świr nieprzeciętny ale już tak bywa ;D

Mada tak czytam twoje posty i tak jakbym siebie..miesiąc temu widziała.U mnie to przyszło chyba za wcześnie ;D .. i teraz już prawie nic mnie nie cieszy! ::) Tylko leżę i licze minuty,godziny,dni...i sprawdzam pogodę

Gadasz Frutisek głupoty, nacieszyłas sie łóżeczkiem ale trza przykryc a teraz to ta cholerna pogoda nas wykańcza, mi też sie nie spieszy do prasowania a pościel taka śliczniusia jest ::) ale ja jak rozłoże to juz chyba nawet nie przykryje bo cos czuje że Mrówa tez podekscytowana i wylegnie sie ciut wczesniej ::)
Byle do niedzieli....

reklama
Ja mam tak samo jak Frutisek łózeczko juz u mnie stoi ze 3 tyg. posciel wszystko w nim jest kocykiem ładnie przykryte czeka..ale juz sie tak przyzwyczaiłam do tego widoku ,ze juz na mnie wrazenia nie robi tak jakby stało tam od zawsze..ciuszki i cała reszta tez dawno poprana , poskładana i poprasowana wiec teraz juz nic nie mam do roboty tylko leze i czekam...pozdrawiam

Do góry