reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

zdjęcia później bo musze wszystko rozgryźć ;)
co do pieluch to nam połozna kazała kupic małą paczke na początek bo może miec dzidziol uczulenie i wtedy mamusie oddaja jumbo paki do szpitali

ale mysle ze ja kupie pampersy dużą pake bo nie słyszłam zeby dzidziole miały od nich uczulenie to raczej chyba sie tyczy tych tańszych pieluszek, a jak bedzie cos nie tak to juz trudno ale myśle ze postawie na new baby z pampersów tyle że nie rozm.2-5kg ale odrazu 3-6 podobno lepiej nawet sie zakłada dzidzi co ma niecałe 3kg. i bardziej chłonne są.Pożyjemy zobaczymy ::)

reklama
ja kupiłam na razie jedno opakowanie Pampers New Baby
to są pampersy takie żółte z napisem Newborn 1 od 2-5 kg
w opakowaniu 44 szt

więcej nie kupuję, bo to się okaże "w praniu" czy są ok, czy nie
dokupić w dzisiejszych czasach żaden problem

odebrałam własnie pościel zakupioną na allegro teraz sie pierze. jak sie juz upie
rze i uprasuję to wkleję zdjecia .mnie sie bardzo podoba ,duzo ładniejsza niz na zdjęciach na aukcji.

a i kupiłam na razie jedno opakowanie huggiesów new bornów moze jeszcze paczkę pampersow new bornów tez dokupie skoro mówicie ze sa dobre.jutro sie przejade do geanta bo ma byc chłodniej.
zresztą po tym malenkim deszczyku troszkę chłodniej sie juz zrobiło. jest 30 stopni a nie 35 ;D

;D A ja równiez kupiłam 1 paczkę 44 szt New Born Pampersów.... ale stwierdziłam ,do szpitala napewno muszę wziąść!!! wymagane pieluchy jednorazowe...a jak wróce coby nie latać kupiłam drugą paczkę..takie bordowe z Rossmana,bo tak zachwalają dziewczyny na forum że sie nie oparłam .Kupiłam paczkę 2 rozmiarówka od 3-6kg..otworzyłam z ciekawości i rewelka..Zobaczymy,które lepsze..a cena za pake to 18zł/38szt..wychodzi za szt 0,47gr!!!

Z nudów weszłam na allegro no i ponad 200zł nie moja na koncie ::)
kupiłam pościel,moskitiere, lezaczek do wanienki,prześcieradła,termometr i takie tam pierdoły.....
wiec jeszcze tylko łóżeczko i materacyk i czekam na Mrówe ;D

Ja mam jedną paczkę Pampersów New Born 1 (44 szt.) i jedną Huggiesów (28 szt.) też o rozmiarze 2-5 kg. Na razie nie kupuję innych, zobaczę, które "mała dupka" polubi ;) A i tak w przyszlości mam zamiar zaopatrywać się w Rossmannie lub Biedronce (albo w Tesco, bo podobno fioletowe z Tesco to to samo co biedronkowe :))

CHOLERA DALEJ NIE MOGĘ UWIERZYC ŻE JUŻ SIERPNIOWY DZIECIACZEK NA ŚWIECIE :)

WCZORAJ ZROBIŁAM FURE ZAKUPÓW NA ALLEGRO I TYLKO JESZCZE ŁÓŻECZKO I MATERACYK BO AZ SIE BOJE ZWŁASZCZA ZE K@SI@ MIAŁA TERMIN TYLKO 10 DNI PRZEDEMNĄ :o

A WIEC JA ZA JAKIES 10 DNI TEZ MOGE SIE ROZDWOIĆ CHOCIAZ NARAZIE ŻADNYCH OBJAWÓW NIE MAM ;)
kUPIŁAM 98SZT.PAMPERSIAKÓW DZISIAJ ;D
A CO DO SPIRYTUSU TO KUPILAM JUZ GOTOWY 70% NASZCZESCIE , BO SAMA TAKICH DZIWACTW ROZCIEŃCZAC NIE LUBIE :-[

mada78 pisze:
A CO DO SPIRYTUSU TO KUPILAM JUZ GOTOWY 70% NASZCZESCIE , BO SAMA TAKICH DZIWACTW ROZCIEŃCZAC NIE LUBIE :-[

dobra kobieto a powiedz gdzie takowy dostałaś?? bo ja pytałam i w aptekach nie mają, trza sobie samemu zrobić :( są za to takie jednorazowe waciki nasączone spirytusem po 20 groszy i jakby co to w ostateczności się na nie skuszę...

reklama
Leyna pisze:
mada78 pisze:

dobra kobieto a powiedz gdzie takowy dostałaś?? bo ja pytałam i w aptekach nie mają, trza sobie samemu zrobić :( są za to takie jednorazowe waciki nasączone spirytusem po 20 groszy i jakby co to w ostateczności się na nie skuszę...

Wlasnie tez sie zastanawiam nad tymi nasaczanymi gazikami... Ciekawe czy sie sprawdzaja ???

Do góry