reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

reklama
Leyna, super te bodziaczki :)

Leyna pisze:
a ja właśnie zamówiłam na allegro body z krókim rękawkiem dla małego. a;le jak znam życie to pewnie jak się urodzi to się upały skończą i będę musiała go w ciepłe rzeczy ubierać i body odłożę na półkę. ale oprzeć się nie mogłam, bo przyjemne kolorki i rozpinane kopertowo.

Leyna - nie odłożysz. Jak jest gorąco to takie body zakłada się albo samo, albo ze śpiochami, półśpiochami czy spodenkami, a jak jest zimniej to pod pajacyka z długim rękawem (koleżanka mnie ostatnio "przeszkoliła" przez gg ;))

Dominiqu własnie martwie sie że nie wiem za bardzo jak pokolei ubierac dzidzie, też musze się zaopatrzyć w bodziaki ale nie wiem czy na ramiaczkach czy z krótkim rękawkiem. Wiem że dzidzie ubiera sie na cebulke ale co ma być pierwsze i co dalej to nie mam pojecia :-[

ta, tak, właśnie na cebulkę trzeba dzidzie ubierać wg zasady "tak jak siebie plus jedna warstwa". Kolezanka mi podała np. takie zestawy (z tych grubszych):
- body z krótkim lub na ramiączkach + pajacyk z dlugim rękawem(+ ew. skarpetki, jak pajac bez stópek)
- kaftanik + pajacyk (+ np. sukieka lub spodenki na szeleczkach)
- body z długim + śpiochy + grubsza bluza rozpinana
- body z krótkim + polarowe spodenki + bluza polarowa + skarpetki
- body z długim + rajstopki + sukienka na ramiączkach
- kaftanik + śpiochy
- koszulka z krótkim + półśpiochy + bluza
- itd.

Ojej, strasznie to skomplikowane :D

A jak tam Wasze torby do szpitala?? Pakujecie juz?? Ja jutro albo pojutrze chyba dzidziowa zapakuje...

JA NARAZUE POSZUKUJE ODP. TORBY CO BY NIE ZA DUŻA I NIE ZA MAŁA ;)
NIE MAM JESZCZE WSZYSTKIEGO ALE DO KOŃCA TYGODNIA SKOMPLETUJE, POPIORE CO TRZEBA I PAKUJE BO AZ SIE BOJE JAK TEN CZAS LECI ::)
DLA MRÓWY NA WYJSCIE ZE SZPITALA SPAKUJE DRUGA I K. JA PRZYWIEZIE JAK BEDZIEMY WYCHODZIŁY ;D JEJKU JAK TAK O TYM PISZE TO TAK JUZ BYM CHCIAŁA JA MIEC PRZY SOBIE :)

CO DO UBIERANIA TO WIEDZIAŁA ŻE SKOMPLIKOWANE ALE NIE ŻE AŻ TAK :o??? ALE MYŚLE ŻE BEDE WIEDZIEĆ BEZ SZKOLENIA CO MAM NA MRÓWE WRZUCIC BY BYŁO JEJ DOBRZE ;)

karoo-kp pisze:
A jak tam Wasze torby do szpitala?? Pakujecie juz?? Ja jutro albo pojutrze chyba dzidziowa zapakuje...

Ja nawet odpowiedniej torby jeszcze nie mam ;)
Jade w piatek do tej kliniki gdzie bede rodzic na wizyte, wiec sie dowiem co jest potrzebne i wtedy zabiore sie za kompletowanie szpitalnej wyprawki :)

ja będę miała dwie mniejsze torby chyba... jedną z ręcznikami, koszulą itp a w drugiej podkłady, wkładki...

ja albo mam wielgachne torby albo małe, nie chce mi się wydawać kasy na kolejną

aaa, z doświadczenia osoby leżącej 1 dzień w szpitalu - warto mieć kubek, talerzyk i własne sztućce :)

reklama
Leyna pisze:
ja będę miała dwie mniejsze torby chyba... jedną z ręcznikami, koszulą itp a w drugiej podkłady, wkładki...

ja albo mam wielgachne torby albo małe, nie chce mi się wydawać kasy na kolejną

aaa, z doświadczenia osoby leżącej 1 dzień w szpitalu - warto mieć kubek, talerzyk i własne sztućce :)

a propo leżenia w szpitalu...dziewczyny oprócz sztućców itp.należy mieć wszystkie inne pierdoły które uważacie za stosowne.Ja na przykład miałam czajnik elektryczny,kawe,śmietanke... :p Kochanie donosiło mi bułki,pomidory,serki bo marnie dają jeść.. ::) :) :laugh: ;) Miałam od Gercia mp3 co by mi sie nie nudziło,i sądze że rzeczy typu odciągacz,pieluchy itp. :D Również będą potrzebne już w szpitalu,a nie dopiero w domu ;D

Do góry