reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

Torbę do szpitala mam zamiar spakować już na początku lipca, bo coś czuję, że się wcześniej rozdwoję, niż wskazuje na to termin... A poza tym lubię mieć wszystko zapięte na ostatni guzik na długo przed godziną "0", więc będę miała spokojną głowę ;) Dużo rzeczy już mam, ale jeszcze trochę musze dokupić, m.in. szlafrok cienki bawełniany, klapki pod prysznic, koszule. Ech...

Kupujecie/kupiłyście sobie koszule do karmienia? I jakie (z "pęknięciami" po bokach czy rozpinane)?

reklama
Ja kupie ze 2 koszule rozpinane z przodu na guziczki. Nie bede wydziwiac, no i kasy mi szkoda, bo to w sumie tylko do szpitala, w domu nie bede ich potrzebowac :)

majtek jednorazowych nie kupuje bo położna namówiła mnie abym zrezygnowała na rzecz samych podkładów i ewentualnie jak sie upre to wielgachnych bawełnianych majtor (już kupiłam 2 szt.) a do podmywania zasugerowała płyn Ziaja lub (podobno najlepsze)szare mydło, naszczeście papieru toal. nie musze kupować(szpital gwarantuje ;) ), reszta tak jak u wszystkich ;D
a dzidziolek do szpitala wszystko ma, po szpitalu też (oczywiście bez wózka i łóżeczka) ;D

mada78 pisze:
majtek jednorazowych nie kupuje bo położna namówiła mnie abym zrezygnowała na rzecz samych podkładów i ewentualnie jak sie upre to wielgachnych bawełnianych majtor (już kupiłam 2 szt.) a do podmywania zasugerowała płyn Ziaja lub (podobno najlepsze)szare mydło, naszczeście papieru toal. nie musze kupować(szpital gwarantuje ;) ), reszta tak jak u wszystkich ;D
a dzidziolek do szpitala wszystko ma, po szpitalu też (oczywiście bez wózka i łóżeczka) ;D

Ja mam zapakowane jednorazowki niewykorzystane przez moja 'szwagierke' - akurat 6 sztuk :) (o tej ilosci przeczytalam w magazynie dot. ciazy). Dokladnie dowiem sie czy sa potrzebne po spotkaniu z polozna. Co do papieru to ja sobie zapobiegawczo wezme 1 roleczke mieciutkiego, bo wiem, ze w szpitalach na takich rzeczach akurat oszczedzaja ;)

reklama
Sandra , masz racje z tym papierem :)
a teraz zastanawiam się intensywnie nad śpiworkiem czy wogóle kupic a jeżeli tak to jaki rozmiar, najmniejsze odpadaja ale większe to nie wiem jak dużo żebym później mrówy w nim nie szukała ;)

Do góry