reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dwunastotygodniowe dziecko nie chcę jeść

Daje bardzo dużo nawet 10 ml. Ja podaję strzykawka od nurpfenu. W ten sposób obliczam ile wypije. To naprawdę dużo. Jeśli ci małe dziecko wypije na dobę 200 ml orsalit to będzie dobrze. Oczywiście lepiej więcej, ale dobre i to. Walcz o każdy ml. Lepsze 50 ml orsalitu niż pełna porcja (ok 100 ml.) mleka. Mnie dzięki temu udaje się unikać szpitala z moja dziewczynka, która ma fobie szpitalna.
Dziękuję.
Ostatnia biegunka była o 14 i do teraz jest super. Chyba jagody i smecta dały radę....(?)

reklama
Ale tu sie cisza zrobila.
Co u was? U nas nadal bez zmian. Trochę malo przybral przez ostatni miesiąc, 200g. Ale nie narzekam, dobrze ze przybral 😄

Ale tu sie cisza zrobila.
Co u was? U nas nadal bez zmian. Trochę malo przybral przez ostatni miesiąc, 200g. Ale nie narzekam, dobrze ze przybral 😄
Super, dokładnie najważniejsze że przybrał. U nas postępów żadnych nie ma. Tydzień temu musiałam odstawić wszystkie leki na refluks. Zostały tylko antyalergiczne. Jest gorzej na pewno.... A w pon idziemy do szpitala i już mi słabo na samą myśl. Boję się 😭

Super, dokładnie najważniejsze że przybrał. U nas postępów żadnych nie ma. Tydzień temu musiałam odstawić wszystkie leki na refluks. Zostały tylko antyalergiczne. Jest gorzej na pewno.... A w pon idziemy do szpitala i już mi słabo na samą myśl. Boję się [emoji24]
Nie bój się, będzie dobrze. Będą próbowali wam pomóc. Do jakiego szpitala idziesz?

Jak tam u Was dziewczyny?

Mój zaczął jeść, ale toleruje jedynie papki. Gdy tylko poczuje kawałek lub że cos jest suche (np.bułka) to wypluwa...

Jak tam u Was dziewczyny?

Mój zaczął jeść, ale toleruje jedynie papki. Gdy tylko poczuje kawałek lub że cos jest suche (np.bułka) to wypluwa...
A ile ma miesięcy?
U nas tez papki, niedawno zaczal jesc papki z grudkami ale nie zawsze chce. Ja mu daje zupki sloiczkowe, tam te grudki miekkie sa i jakos sobie z nimi radzi. Bulki, chrupki chce jesc ale zdarza mu sie zakrztusic wiec tu bardzo ostroznie mu daje. Ostatnio zakrztusil sie brzoskwinia, malenki kawaleczek a i tak nie poszlo. Boje się go zniechecic do jedzenia wiec nie walcze bardzo o te kawalki narazie. Daje to z czym sobie radzi i od czasu do czasu probuje ale nic na sile. Ja sie i tak ciesze ze on je wiec nie chce przekombinowac. Przyjdzie czas na kawalki i cala reszte. Chociaz jak czytam ze niektóre dzieci juz kanapki i kluski jedza to mi troche slabo 😅

reklama
20 msc. W tym tygodniu przerzucił sie na grudki, więc może to juz kwestia czasu jak sie przekona do normalnego jedzenia.
A u Was ile msc?
A ile ma miesięcy?
U nas tez papki, niedawno zaczal jesc papki z grudkami ale nie zawsze chce. Ja mu daje zupki sloiczkowe, tam te grudki miekkie sa i jakos sobie z nimi radzi. Bulki, chrupki chce jesc ale zdarza mu sie zakrztusic wiec tu bardzo ostroznie mu daje. Ostatnio zakrztusil sie brzoskwinia, malenki kawaleczek a i tak nie poszlo. Boje się go zniechecic do jedzenia wiec nie walcze bardzo o te kawalki narazie. Daje to z czym sobie radzi i od czasu do czasu probuje ale nic na sile. Ja sie i tak ciesze ze on je wiec nie chce przekombinowac. Przyjdzie czas na kawalki i cala reszte. Chociaz jak czytam ze niektóre dzieci juz kanapki i kluski jedza to mi troche slabo [emoji28]

Do góry