reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dwunastotygodniowe dziecko nie chcę jeść

Ważenie mamy w przyszlym tygodniu wiec sie okaze ile przybrał. W nocy raczej spokojnie śpi, zasypia ok 21, przerwa na karmienie po 1 i po 5 i zazwyczaj 6-7 pobudka. Z drzemkami to zalezy od dnia. Potrafi miec dwie trzygodzinne drzemki a czasami kilka półgodzinnych. Nie jest noszony caly czas, duzo lezy na plasko i jak sie go zabawia to nie ma z tym problemu. Czasami mocno odgina glowke do tyłu ale nie zawsze. Na zęby nic nie dawałam, wydaje mi się ze to nie ten trop poki co. Od wczoraj dostaje bebilon pepti syneco, smak zaakceptował, chyba nie zauwazyl roznicy.
Myślałam że może mieć refluks, ale wydaje się po opisie że raczej nie. Może to jednak alergia na bmk.

reklama
A Twój maluszek zjada chętnie posiłki i później ma oznaki alergi? Czy tez niechetnie zjada?
Mleko tylko na początku zjada chętnie ale to są ilości 40 ml czasami 60 ml. Później go noszę chwilę i jak odbije mu się to znów podaje mleko ale z zabawkami bajkami i zazwyczaj strzykawka. Stałych nie je wogole bo ma alergie chyba na wszystko
Ale jak próbowałam rozszerzać dietę to też wszystko jadł niechętnie i przez zaciśnięte usta mega zabawiany

@Magdalenka16 Ale wiesz, że rozszerzanie diety to podanie początkowo nawet po pół łyżeczki nowego jedzenia? I jak nie chce jeść to odpuszczasz :) Nie zabawiaj do jedzenia, bo to nie jest zdrowe.

@Magdalenka16 Ale wiesz, że rozszerzanie diety to podanie początkowo nawet po pół łyżeczki nowego jedzenia? I jak nie chce jeść to odpuszczasz :) Nie zabawiaj do jedzenia, bo to nie jest zdrowe.
Tak wiem ale wolę zabawiać by pił to mleko niż żeby nie jadł i miał sondę założona ze względu słabych przyrostów. A sonda już nam grozi od 9 mca życia. Teraz ma rok.. Dietę rozszerzam bardzo powoli a ma synek już rok a to dlatego że co mu podam to po ok 3 dniach wychodzi reakcja. A to kupa ze śluzem i wymioty i plamy na polikach. Potem znów kilka dni przerwy i próbuje coś innego dać ale reakcja znów taka sama.

A próbowałaś podawać Latopic? U nas bardzo pomógł ogólnie na układ pokarmowy. Poczytaj sobie, może się skusisz.

reklama
A skąd pewność że nie toleruje maltodekstryny? Czy miał po Latopicu wysypkę?
Maltodestryna jest w zasadzie we wszystkich preparatach dla niemowląt. Ktoś Wam to potwierdził czy to tylko Twoje przypuszczenia?

Do góry