reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dwunastotygodniowe dziecko nie chcę jeść

A skąd pewność że nie toleruje maltodekstryny? Czy miał po Latopicu wysypkę?
Maltodestryna jest w zasadzie we wszystkich preparatach dla niemowląt. Ktoś Wam to potwierdził czy to tylko Twoje przypuszczenia?
Testów na to nie miał ale z mojej obserwacji. W bebilon pepti jest dużo maltodekstryna dostał wtedy okropnej biegunki ze śluzem plus wymioty. Kaszki smakowe ryżowe tak samo. Po Latopicu wysypka.

reklama
Testów na to nie miał ale z mojej obserwacji. W bebilon pepti jest dużo maltodekstryna dostał wtedy okropnej biegunki ze śluzem plus wymioty. Kaszki smakowe ryżowe tak samo. Po Latopicu wysypka.
Przy takich maluchach to obserwacja ważniejsza niz testy. Sama widzisz najlepiej co toleruje a czego nie

A u nas znowu gorzej. Po fajnym weekendzie jest masakra. Nie chce jesc i tyle, wypluwa smoczek albo mleko. Do tego okropne kupy robi po tym bebilonie pepti. Dopiero po 11 a juz dwie zrobil :/ A juz mialam nadzieję ze cos sie zmieni na lepsze. Dwa dni sie cieszylam.... 😐

To normalne, że przy zmianie mleka brzuszek musi się przyzwyczaić. Czasem zalecana jest stopniowa zmiana mleka (z pepti na normalne jest nawet wymagana). I tak np. pół miarki mm zastępujesz pepti, po 2 dniach miarkę, aż dojdziesz do samego pepti.

To normalne, że przy zmianie mleka brzuszek musi się przyzwyczaić. Czasem zalecana jest stopniowa zmiana mleka (z pepti na normalne jest nawet wymagana). I tak np. pół miarki mm zastępujesz pepti, po 2 dniach miarkę, aż dojdziesz do samego pepti.
Mnie lekarz powiedział ze moge odrazu go sprobowac calkiem przestawic. I zalapal nawet i jadl. Ale niezbyt dlugo... No coz, będziemy probowac dalej

A u nas znowu gorzej. Po fajnym weekendzie jest masakra. Nie chce jesc i tyle, wypluwa smoczek albo mleko. Do tego okropne kupy robi po tym bebilonie pepti. Dopiero po 11 a juz dwie zrobil :/ A juz mialam nadzieję ze cos sie zmieni na lepsze. Dwa dni sie cieszylam.... 😐
A kupa jest ze śluzem? Brzuszek też musi się przyzwyczaić. Mój synek na pepti był tylko 1.5 tyg dłużej nie męczyłam go ponieważ miał po nim biegunkę ze śluzem i wymioty. A winna była maltodekstryna w pepti. Ale u was może być inaczej i może trzeba więcej czasu na to by brzuszek się przyzwyczaił.

@tymoniiwa1 Bo w tą stronę można od razu. Ale jak dziecko pije długo pepti/nutramigen, to przejście na zwykłe mm powinno odbywać się stopniowo. Czasem ze względu na smak zalecają stoponiowe przechodzenie na pepti/nutramigen, ale nie jest to wymagane.

A kupa jest ze śluzem? Brzuszek też musi się przyzwyczaić. Mój synek na pepti był tylko 1.5 tyg dłużej nie męczyłam go ponieważ miał po nim biegunkę ze śluzem i wymioty. A winna była maltodekstryna w pepti. Ale u was może być inaczej i może trzeba więcej czasu na to by brzuszek się przyzwyczaił.
Bez sluzu ale rzadka i smierdzaca. Bede obserwować. Dam mu trochę czasu na przyzwyczajenie sie

reklama
Do góry