reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dużo ciała do kochania czyli przyrost/ubytek wagi w ciąży :P

Ja z Adasiem przy koncowce przytylam wlasnie najwiecej :( Mimo ze jadlam mniej. Pokarm mialam odrazu a nawet jeszcze wczesniej :) bo od ok.34tc regularnie uzywalam wkladek laktacyjnych bo mnie zalewalo. Przytylam 22 kg a zrzucilam 30kg :) oczywiscie to troche trwalo ale ponadnorme zrzucilam, oczywiscie przed zajscie w II ciaze udalo mi sie nadrobic nieco kg na" +" - niestety :( a waga zaczela mi spadac dopiero jak przestalam karmic piersia.
Takze wydaje mi sie ze to nie ma reguly. Kazdy organizm reaguje inaczej. Na pewno maja tu wplyw predyspozycje jak i nasz wiek. Wiadomo ze latwiej jest zrzucic osobie ktora ma lat 25 niz osobie co ma 35-tak mi sie wydaje.

reklama
Też myślę że to sprawa indywidualna.
Ja podejrzewam że jeszcze mi coś wpadnie bo i mały może przybrać i woda się zatrzymać...
Wszyscy mi mówią że szybko te kg mi zlecą bo poszło w brzuch jedynie endokrynolog twierdzi że dobrze przybierałam... Oby :-p przed tą ciążą też trochę schudłam bo jakieś 6 kg ale chciałam więcej.
Może uda się powrócić do dawnej wagi ;-)

dziś położna mnie zważyła i nieomal doznałam zawału :szok: od ostatniej środy (przez tydzień) doszły mi ... UWAGA!!! 3KG !!!
normalnie przybierałam średnio 1,5-2 kg na ok3-4 tyg, a tu taki szok:szok: mam nadzieję że to głównie zatrzymana woda bo puchnę strasznie, tzn gł czuję to w nogach ale juz całych:-(

mikaa dzieki :-) to samo powiedziałą mi położna i ja też tak czuję:tak: ale i tak w pierwszym momencie przeżyłam szok:szok::-D
Basia spokojnie ja ważę więcej i to nie o 1 kg:-D ale publicznie się nie przyznam ile :sorry2:

Basia a ja ile ważę fiu fiu już grubo ponad 80 potem spalimy :tak: na końcówce też woda się zbiera , po porodzie już będziemy dużo lżejsze :-D

reklama
Dziewczyny mnie to żadna nie przebije w wadze, bo ja przekroczyłam właśnie trzycyfrową liczbę:tak: Mam +11kg od początku ale startowałam z dużą wagą. Wy to przy mnie chudzinki ale po porodzie zabieram się ostro za odchudzanie. Mam ambitny plan zrzucenia około 23-30kg w ciagu roku i liczę na to, że sie uda;-)

Do góry