reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dużo ciała do kochania czyli przyrost/ubytek wagi w ciąży :P

Ja z Adasiem przy koncowce przytylam wlasnie najwiecej :( Mimo ze jadlam mniej. Pokarm mialam odrazu a nawet jeszcze wczesniej :) bo od ok.34tc regularnie uzywalam wkladek laktacyjnych bo mnie zalewalo. Przytylam 22 kg a zrzucilam 30kg :) oczywiscie to troche trwalo ale ponadnorme zrzucilam, oczywiscie przed zajscie w II ciaze udalo mi sie nadrobic nieco kg na" +" - niestety :( a waga zaczela mi spadac dopiero jak przestalam karmic piersia.
Takze wydaje mi sie ze to nie ma reguly. Kazdy organizm reaguje inaczej. Na pewno maja tu wplyw predyspozycje jak i nasz wiek. Wiadomo ze latwiej jest zrzucic osobie ktora ma lat 25 niz osobie co ma 35-tak mi sie wydaje.

reklama
Też myślę że to sprawa indywidualna.
Ja podejrzewam że jeszcze mi coś wpadnie bo i mały może przybrać i woda się zatrzymać...
Wszyscy mi mówią że szybko te kg mi zlecą bo poszło w brzuch jedynie endokrynolog twierdzi że dobrze przybierałam... Oby :-p przed tą ciążą też trochę schudłam bo jakieś 6 kg ale chciałam więcej.
Może uda się powrócić do dawnej wagi ;-)

dziś położna mnie zważyła i nieomal doznałam zawału :szok: od ostatniej środy (przez tydzień) doszły mi ... UWAGA!!! 3KG !!!
normalnie przybierałam średnio 1,5-2 kg na ok3-4 tyg, a tu taki szok:szok: mam nadzieję że to głównie zatrzymana woda bo puchnę strasznie, tzn gł czuję to w nogach ale juz całych:-(

mikaa dzieki :-) to samo powiedziałą mi położna i ja też tak czuję:tak: ale i tak w pierwszym momencie przeżyłam szok:szok::-D
Basia spokojnie ja ważę więcej i to nie o 1 kg:-D ale publicznie się nie przyznam ile :sorry2:

Basia a ja ile ważę fiu fiu już grubo ponad 80 potem spalimy :tak: na końcówce też woda się zbiera , po porodzie już będziemy dużo lżejsze :-D

reklama
Dziewczyny mnie to żadna nie przebije w wadze, bo ja przekroczyłam właśnie trzycyfrową liczbę:tak: Mam +11kg od początku ale startowałam z dużą wagą. Wy to przy mnie chudzinki ale po porodzie zabieram się ostro za odchudzanie. Mam ambitny plan zrzucenia około 23-30kg w ciagu roku i liczę na to, że sie uda;-)

Do góry