reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dużo ciała do kochania czyli przyrost/ubytek wagi w ciąży :P

dzisiaj na wizycie ze strachem w oczach weszłam na wagę ale nie jest tak źle... kolejny 1kg na plus czyli tyle ile przez ten miesiąc przybrała Agatka a ja w sumie 11 na plusie..... pewnie tak jak z chłopcami do 14 dobiję :baffled:

reklama
W poprzedniej ciąży katowałam się jakimiś otrębami, płatkami, bo waga galopowała do przodu bez opamiętania. Stanęła na 87. Teraz stwierdziłam, że mam w nosie, jem wszystko na co mam ochotę i efekt jest ten sam, ale ja nie jestem już taka przerażona. Rozstępów nie miałam i wtedy, i teraz też nie widzę. Nawet przestałam się mazać Mustelą. Najwyraźniej mój organizm obawia się kryzysu, skoro tyle gromadzi. Być może dlatego, że zawsze miałam niedowagę.

Ja tez tak pedze z ta waga, ze nawet przestalam na nia stawac:sorry2: jak juz pisalam nie raz, dalej sie ruszam, pracuje, slodyczy do ust nie biore, jem przewaznie owoce i jogurty troche miesa duzo ryb, a waga tak zasuwa, ze szok:szok: wody tez jakos nie gromadze takze juz sama zglupialam:sorry2: ale tak bylo od samego poczatku:zawstydzona/y: moze sie geny odzywaja, moja mama pulchniutka sie zrobila wlasnie po ciazach:sorry2:

Moze masz duzo wod plodowych i juz. Ja z Adasiem mialam duzo ale w normie i jak zaczely mi wody odchodzic to brzuch sie o polowe zmniejszyl a po porodzie mialam+ 10 a podczas calej ciazy+ 22 wiec sporo.
Teraz pewnie dobije do+ /- 16kg.

Moze masz duzo wod plodowych i juz. Ja z Adasiem mialam duzo ale w normie i jak zaczely mi wody odchodzic to brzuch sie o polowe zmniejszyl a po porodzie mialam+ 10 a podczas calej ciazy+ 22 wiec sporo.
Teraz pewnie dobije do+ /- 16kg.

Liwus chyba sie bede tymi wodami pocieszac:-D:-D, ale gin twierdzi, ze w normie:sorry:

kolejne 3 kg na plus. ale powiedziałam dr. że już się nie przejmuje tym, teraz to już myślę, żeby być już po porodzie i tyle ;-)

reklama
Do góry