reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Duphaston na wywołanie miesiączki w cyklu bezowulacyjnym.

hermanita

Aktywna w BB
Dziewczyny, kto brał duphaston na wywołanie miesiączki w cyklu bezowulacyjnym. Przez ile dni brałyście lek? Ginekolog dała recepte i powiedziała, że znajdę informacje w ulotce. W ulotce pisze się tylko o utrzymaniu ciąży. Biorę lek już 11 dni.

reklama
Dziewczyny, kto brał duphaston na wywołanie miesiączki w cyklu bezowulacyjnym. Przez ile dni brałyście lek? Ginekolog dała recepte i powiedziała, że znajdę informacje w ulotce. W ulotce pisze się tylko o utrzymaniu ciąży. Biorę lek już 11 dni.
Dobra lekarka, nie wyjaśni tylko każe czytać ulotki 🤣
Żeby dostać okres odstawilabym już duphaston skoro bierzesz go już 11 dni 🙂

I zmien lekarza... zdecydowanie 🤔
Tak, do niej już na pewno nie wrócę. Według kalendarza na jej stronie przyjmuje 6 pacjentek na godzinę. Wszytko robiła w pośpiechu i cały czas przerywała mnie. Razem z usg jajników i pobraniem krwi wizyta trwała mniej niż 10 minut. Krew na badanie hormonów pobrała u mnie w 42 dniu cyklu owulacyjnym. Nawet ja wiem, że te badania najlepiej robić na początku cyklu.

Co to za lekarka, dramat 🙈
Mieszkam za granicą. Są tu dobrzy lekarzy, ale nowych pacjentek biorą rzadko. Ta właśnie otworzyła wiosną gabinet, miała dużo terminów i kilka opinii i wszystkie dobre. Na pierwszej wizycie powiedziała, jak nie zajdę w ciążę w ciągu 6 miesięcy (mam już 38 lat), to mam przyjść jeszcze raz i będziemy działać. W ciążę nie zaszłam, a lekarka była bardzo chamska i sugerowała, że po prostu jestem już stara i powiedziała, że teraz jedyna opcja dla nas jest in vintro.

Mieszkam za granicą. Są tu dobrzy lekarzy, ale nowych pacjentek biorą rzadko. Ta właśnie otworzyła wiosną gabinet, miała dużo terminów i kilka opinii i wszystkie dobre. Na pierwszej wizycie powiedziała, jak nie zajdę w ciążę w ciągu 6 miesięcy (mam już 38 lat), to mam przyjść jeszcze raz i będziemy działać. W ciążę nie zaszłam, a lekarka była bardzo chamska i sugerowała, że po prostu jestem już stara i powiedziała, że teraz jedyna opcja dla nas jest in vintro.
To jeszcze gorsza lekarka niż się wydawało.
Dla Twojego dobra zmień lekarza i to szybko.
Zleciła chociaż jakieś badania na podstawie, których stwierdziła o in vitro?

Wysmarowałabym jej taką opinię żeby juz nikt więcej do niej nie przyszedł...

reklama
Ja na wywołanie biorę 2x1 przez 10 dni i po odstawieniu po ok 2 dniach mam krwawienie

Do góry