reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Duphaston i pcos

mysza28

Zaciekawiona BB
Miasto
Warszawa
Hej dziewczyny!
Lekarz przepisał mi przede wszystkim euthyrox 25 pół tabletki codziennie i lek duphaston 10 mg 2 razy dziennie przez 5 dni od 20dc. Teraz miałam brać na wywołanie... Tak mija 8 dzień od odstawienia i nic się nie dzieje. Dodatkowo mam pić Miositogyn. Generalnie pcos. Taka diagnoza. (krótko o mnie : Mialam robione badania hormonalne ze względu na bardzo długie cykle i nieregularne. Prolaktyna za wysoka w pierwszej fazie cyklu w drugiej w normie, progesteron w drugiej fazie za mały, androstendion za duży i Dheas również.) Mam za dwa miesiące powtórzyć badania.
Tylko jak mam się leczyć tym duphaston jak nie dostałam miesiączki... Co mam robić teraz? Już miałam nadzieję a tu kicha.

reklama
A ile czasu brałaś Duphaston? Mi na wywołanie lekarz kazał łykać przez 10 dni. Moim zdaniem musisz czekać. Krwawienie w końcu przyjdzie.

A ile czasu brałaś Duphaston? Mi na wywołanie lekarz kazał łykać przez 10 dni. Moim zdaniem musisz czekać. Krwawienie w końcu przyjdzie.
5 dni miałam brać 2 razy dziennie. Tyle że teraz był 32 dc i nie miałam krwawienia i lekarz zalecił branie żeby wywołać a później już normalnie z zalecenia od 20dc. Pierwszy raz tej lek mam. Teraz miałam czekać na miesiączkę i odliczyć 20 dni i przez 5 dni brać.
I się martwię no tyle dni i nic. Tyle że rano boli mnie brzuch jakby miało nadejść i na tym się kończy

Ja też brałam Duphaston na wywołanie tylko że brałam go przez 10 dni. Lekarz powiedział że minimum to 7 dni brania przy wywołaniu. I po Duphaston można czekać do max 14 dni od ostatniej tabletki na okres.

To Twój pierwszy cykl z duphastonem?
Jeśli tak to się nie martw, ja @ dostałam w 47d.c. po pierwszej przygodzie z duphastonem. I też zakładam wątek na forum bo uważałam to za coś niedobrego. Dziewczyny pisały właśnie że pierwszy cykl z nim taki jest. Więc się nie stresuj. I też już myślałam że jestem w ciąży, a nawet zaczęły występować objawy😂😂 a ciąży nie ma. I to tylko pierwszy raz cykl taki jest, potem @ bynajmniej u mnie co 30 dni 😊

To Twój pierwszy cykl z duphastonem?
Jeśli tak to się nie martw, ja @ dostałam w 47d.c. po pierwszej przygodzie z duphastonem. I też zakładam wątek na forum bo uważałam to za coś niedobrego. Dziewczyny pisały właśnie że pierwszy cykl z nim taki jest. Więc się nie stresuj. I też już myślałam że jestem w ciąży, a nawet zaczęły występować objawy😂😂 a ciąży nie ma. I to tylko pierwszy raz cykl taki jest, potem @ bynajmniej u mnie co 30 dni 😊
Jejku dziękuję bardzo że mnie uspokoiłaś ❤️ w takim razie będę czekać. A później oby było jak u Ciebie lepiej. Jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam

reklama
Do góry