reklama
Patrycja35
Fanka BB :)
Biore od samego poczatku duphaston badania wyszly dobrzeHej czy któraś z Was robiła test PAPP-A przy stosowaniu Duphastonu i wynik wyszedł dobrze? Czytałam na kilku forach, że przyjmowanie luteiny lub duphastonu może mieć wpływ na wynik PAPPY.
Patrycja35
Fanka BB :)
A po tym wyniku nie skierowano Cie na dodatkowe badania?A ja brałam duphaston lutke i prolutex i wynik trysomia 21 1:35 A dodam od razu że syn jest zdrowy
Ja równiej przyjmowałam duphaston i prolutex w zastrzykach i ryzyko trisomii 21 po teście pappa 1:99. Dostałam skierowanie na amniopunkcje ale nie zgodziłam się ze względu na ryzyko poronienia. Zrobiłam za to Harmony, wynik prawidłowy.
Raczej To bardzo rzadkie przypadki aby Duphaston zaburzał badanie. Niekoniecznie też na różnych dHej czy któraś z Was robiła test PAPP-A przy stosowaniu Duphastonu i wynik wyszedł dobrze? Czytałam na kilku forach, że przyjmowanie luteiny lub duphastonu może mieć wpływ na wynik PAPPY.
forach kobiety piszą to, co jest rzeczywiście prawdą. Zresztą lekarze nic nie mówią na temat Duphastonu i fałszywych wyników
reklama