reklama
Tez jestem tego zdania, chociaż mój gin twierdzi ze to co zażywam nie będzie miało wpływu na wyniki testu to niby skąd u mnie takie wysokie ryzyko? USG, wszystko idealnie tylko ten Pappa popsuł wszystko
Zbadaj proszę tarczycę.
Moje wyniki również były wysokie, zwalalam wszystko na wiek.Mialam kontrolę badania tarczycy (z krwi) wg wszystkich badań wyniki były ksiazkowe.
Po trzecim.porodzie przeprowadziłam sie do innego miasta, gdzie rodzinnej nie podobała sie moja szyja i od razu dała mi skierowanie na USG tarczycy.
W moim przypadku wieści nie były dobre i tak naprawdę z perspektywy czasu widzę że wiele były symptomów tego, że sie źle dzieje, ale ja nie miałam ani wiedzy, ani nawet nie myślałam, że coś może być nie tak.
Dlatego zwróć uwagę czy jakiś narząd wydzielający hormony u Ciebie nie szwankuje.
Zbadaj proszę tarczycę.
Moje wyniki również były wysokie, zwalalam wszystko na wiek.Mialam kontrolę badania tarczycy (z krwi) wg wszystkich badań wyniki były ksiazkowe.
Po trzecim.porodzie przeprowadziłam sie do innego miasta, gdzie rodzinnej nie podobała sie moja szyja i od razu dała mi skierowanie na USG tarczycy.
W moim przypadku wieści nie były dobre i tak naprawdę z perspektywy czasu widzę że wiele były symptomów tego, że sie źle dzieje, ale ja nie miałam ani wiedzy, ani nawet nie myślałam, że coś może być nie tak.
Dlatego zwróć uwagę czy jakiś narząd wydzielający hormony u Ciebie nie szwankuje.
Tarczyce badałam niedawno przed zajściem w ciąże. Z krwi i Usg. Wyniki w normie. Przez cała ciąże zażywam nawet profilaktycznie euthyrox
Tarczyce badałam niedawno przed zajściem w ciąże. Z krwi i Usg. Wyniki w normie. Przez cała ciąże zażywam nawet profilaktycznie euthyrox
To dziwne, raczej nikt nie daje leków tego typu 'profilaktycznie'...
Możesz też mieć po prostu jakieś tam predyspozycje.Jesli wynik wyjdzie wysoki to może warto rozważyć amniopunkcję?
Opisywałam swój przypadek pare postów wyżej. U mnie temat już zamkniety. Na amniopunkcję się nie zdecydowałam, robiłam HarmonyTo dziwne, raczej nikt nie daje leków tego typu 'profilaktycznie'...
Możesz też mieć po prostu jakieś tam predyspozycje.Jesli wynik wyjdzie wysoki to może warto rozważyć amniopunkcję?
Też bym wybrała taki wariant tym bardziej jeśli usg jest prawidłoweOpisywałam swój przypadek pare postów wyżej. U mnie temat już zamkniety. Na amniopunkcję się nie zdecydowałam, robiłam Harmony
W zagrożonych ciazach większość leków jest "profilaktycznie" bo mało kiedy znajdzie się jeden konkretny powód. Ja już w 6 ciąży mówiłam że mogę "zbierać mrówki i jesc" jeśli tylko to pomoże
natusia.mamusia86
Fanka BB :)
Hej, pewnie wątek już zamknięty ale ja przyjmowała duphaston, wynik trisomia 21 1:40. Amniopunkcja kardiotyp xy prawidłowy. Niskie białko papka. Jeszcze nie urodziłam, ale mam nadzieję, że synek będzie zdrowy.
Gp6
Zaciekawiona BB
Witam Jak się udały narodziny?Dziecko faktycznie zdrowe?Hej, pewnie wątek już zamknięty ale ja przyjmowała duphaston, wynik trisomia 21 1:40. Amniopunkcja kardiotyp xy prawidłowy. Niskie białko papka. Jeszcze nie urodziłam, ale mam nadzieję, że synek będzie zdrowy.
reklama
natusia.mamusia86
Fanka BB :)
Witam, synek zdrowy❤pozdrawiamWitam Jak się udały narodziny?Dziecko faktycznie zdrowe?