reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Drzemka 2 latka

Fado123

Fanka BB :)
Dziewczyny ,kiedy wasze dzieciaki ,przestały spac w dzien ?? Moja ma 2lqta 3 miesiące, I chce skończyć z drzemkami ,bo potem na noc idze o 23 lub dalej spac ,czy myślicie ze to za wcześnie??

reklama
Mój ma aktualnie niecale 17 miesiecy i juz nie chce spaćw dzień. Ale on odbiega od wielu reguł. 🤣 po prostu zaczął spac do 8 i zasgpiac 20-21, bez marudzenia i ochoty na drzemkę w dzień.

Dziewczyny ,kiedy wasze dzieciaki ,przestały spac w dzien ?? Moja ma 2lqta 3 miesiące, I chce skończyć z drzemkami ,bo potem na noc idze o 23 lub dalej spac ,czy myślicie ze to za wcześnie??
Moja po roczku spała coraz mniej. Jakoś na półtora roku drzemki odeszły w niepamięć. No chyba że 5minutowe raz na miesiąc [emoji6]

A jakos właśnie w podobnym wieku. Kładzenie mojej córki na drzemkę było wojna podjazdowo-okupacyjna wiec pewnego dnia po prostu powiedziałam, ze już nie będę jej kładła. O wiele lepiej nam się żyje.
Synek z kolei w przedszkolu już nie śpi ale w domu jeszcze sobie podrzemie. Ma 2 lata i 2 miesiące.
Co dziecko to inaczej…

Mój syn w styczniu skończy 2,5 roku. Od kilku miesięcy zdarzają się bunty o drzemkę, ale generalnie sposobami jeszcze się kładzie.. W żłobku bez szemrania, w domu dużo gorzej..Każde dziecko jest inne, jako mama najlepiej znasz swoje. Ja jeszcze walczę, ale pewnie też w końcu się poddam.. Ale jak nie polozy się na drzemkę to jest albo maruda albo śnięty już koło 17., więc chyba jeszcze nie jego czas.

No właśnie wczoraj jej nie położyłam, ale od 18 była już ciężko, ciagle placz , a o przed 20 to już tragedia, więc chyba też jeszcze trochę poczekam

U nas 3 latka w marcu, nie klade na drzemke na sile, chce to zasypia, do 2.5 roku zawsze bez wyjatku padala miedzy 13 a 14, pozniej bylo roznie, dzien bez, dzien z drzemką, jesli nie spala to bywalo ze padala zmeczona o 19 a innym razem przez brak snu szalała do 23, jak drzenka byla regularna to latwiej wieczorem jej bylo zasnac do max 21 i padala, takze u nas sen w dzien lepiej oddzialowywal na wieczorne spanie. Teraz te dni bez drzemki sie zwiekszyly, fakt jest marudna bardziej ale nie ma bata zeby na sile uspac wiec trzeba przeczekac. Jesli max do 15 sama nie pada to juz pozniej nie ma nawet kiedy bo wychodzimy z domu a jak wracamy to staram sie wszystko wydluzac zeby przynajmniej do tej 19/20 wytrzymala i albo zasnie albo nagle dostaje energi i szaleje:p

reklama
U nas syn przestał się kłaść na drzemki w domu właśnie koło 2 lat. Nie był zainteresowany położeniem się o akceptowalnej porze, kryzys miał koło 16 czy 17, ale to już go przetrzymywaliśmy. W żłobku kładł się na drzemkę normalnie, obecnie od września w przedszkolu czasem śpi, a czasem nie. W domu nie śpi od 10 miesięcy, ewentualnie zaśnie w samochodzie jak gdzieś jedziemy po południu.

Do góry