reklama
Kaamilaaa
Fanka BB :)
Moja po roczku spała coraz mniej. Jakoś na półtora roku drzemki odeszły w niepamięć. No chyba że 5minutowe raz na miesiąc [emoji6]Dziewczyny ,kiedy wasze dzieciaki ,przestały spac w dzien ?? Moja ma 2lqta 3 miesiące, I chce skończyć z drzemkami ,bo potem na noc idze o 23 lub dalej spac ,czy myślicie ze to za wcześnie??
DarkAsterR
Dziewczyny ,kiedy wasze dzieciaki ,przestały spac w dzien ?? Moja ma 2lqta 3 miesiące, I chce skończyć z drzemkami ,bo potem na noc idze o 23 lub dalej spac ,czy myślicie ze to za wcześnie??
A jakos właśnie w podobnym wieku. Kładzenie mojej córki na drzemkę było wojna podjazdowo-okupacyjna wiec pewnego dnia po prostu powiedziałam, ze już nie będę jej kładła. O wiele lepiej nam się żyje.
Synek z kolei w przedszkolu już nie śpi ale w domu jeszcze sobie podrzemie. Ma 2 lata i 2 miesiące.
Co dziecko to inaczej…
Elencza
Mój syn w styczniu skończy 2,5 roku. Od kilku miesięcy zdarzają się bunty o drzemkę, ale generalnie sposobami jeszcze się kładzie.. W żłobku bez szemrania, w domu dużo gorzej..Każde dziecko jest inne, jako mama najlepiej znasz swoje. Ja jeszcze walczę, ale pewnie też w końcu się poddam.. Ale jak nie polozy się na drzemkę to jest albo maruda albo śnięty już koło 17., więc chyba jeszcze nie jego czas.
kicia_kocia
Zaangażowana w BB
Mój syn ma 3 lata i w dalszym ciągu potrzebuje drzemki.
N
Natuś_ka
Gość
U nas 3 latka w marcu, nie klade na drzemke na sile, chce to zasypia, do 2.5 roku zawsze bez wyjatku padala miedzy 13 a 14, pozniej bylo roznie, dzien bez, dzien z drzemką, jesli nie spala to bywalo ze padala zmeczona o 19 a innym razem przez brak snu szalała do 23, jak drzenka byla regularna to latwiej wieczorem jej bylo zasnac do max 21 i padala, takze u nas sen w dzien lepiej oddzialowywal na wieczorne spanie. Teraz te dni bez drzemki sie zwiekszyly, fakt jest marudna bardziej ale nie ma bata zeby na sile uspac wiec trzeba przeczekac. Jesli max do 15 sama nie pada to juz pozniej nie ma nawet kiedy bo wychodzimy z domu a jak wracamy to staram sie wszystko wydluzac zeby przynajmniej do tej 19/20 wytrzymala i albo zasnie albo nagle dostaje energi i szaleje
reklama
U nas syn przestał się kłaść na drzemki w domu właśnie koło 2 lat. Nie był zainteresowany położeniem się o akceptowalnej porze, kryzys miał koło 16 czy 17, ale to już go przetrzymywaliśmy. W żłobku kładł się na drzemkę normalnie, obecnie od września w przedszkolu czasem śpi, a czasem nie. W domu nie śpi od 10 miesięcy, ewentualnie zaśnie w samochodzie jak gdzieś jedziemy po południu.