reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dwumiesięczny niemowlak mało śpi

reklama
Przy takim maluchu trudno o rutynę ;) jeszcze milion razy wszystko może się powywracać. Pamiętaj, że maluch potrzebuje bliskości, a nie czystej podłogi! Tylko, że Cie ja rozumiem, bo sama lubię mieć posprzątane i ugotowane. Wiec może spróbuj chustę? Skoro jest nieodkladalny to z maluchem w chuscie i odkurzysz i ugotujesz, wszyscy zadowoleni :p

Przy takim maluchu trudno o rutynę ;) jeszcze milion razy wszystko może się powywracać. Pamiętaj, że maluch potrzebuje bliskości, a nie czystej podłogi! Tylko, że Cie ja rozumiem, bo sama lubię mieć posprzątane i ugotowane. Wiec może spróbuj chustę? Skoro jest nieodkladalny to z maluchem w chuscie i odkurzysz i ugotujesz, wszyscy zadowoleni :p
Super pomysł , używasz jakiejś chusty ?

Ja to bym się cieszyła, że chociaż z Wami w nocy śpi.
Gorzej jak się trafi osobnik , co w dzień śpi, a w nocy trzeba go zabawiać.

Jak nie masz czasu zrobić obiadu, to po prostu zamów z dowozem. Jak nie dosprzątasz w domu, to też nikomu nic się nie stanie.

Dziecko zaskoczy jeszcze wiele razy, a to jest jeszcze taki maluszek, że co tydzień możesz mieć inaczej 🤷‍♀️

To u nas właśnie tak było że córka w dzień fajnie spała a później w nocy impreza 🤪 w sensie chciała się bawić.
Ale cale szczęście minęło.
Trzeba czasu.
Tak jak tu piszą każdy dzień jest inny z maleństwem 🤪❤️

Rutyne z córką udało się dopiero wprowadzić gdzieś około 6-7 miesiąca życia a wcześniej to różne miała okresy. Najpierw spała w łóżeczku,potem z nami w łóżku w kokonie w nocy a zatem w dzień tylko na moich rękach,był okres że tylko w wózku a najgorszy czas to był kiedy zasypiała tylko na drzemki na dworze. Wszystko trzeba było rzucać i iść w drogę obojętnie w jaką pogodę. Często się zastanawiałam co ja robię źle a to był poprostu taki zawirowany czas. Teraz ma 10 ms i życie jest zupełnie inne już.

reklama
Moja córka 18 skończyła 2 miesiące. Miałam kilka, kilkanaście takich dni, że nie dało sie odłożyć, a dzien jak spała 20 minut ciągiem to była rewelacja... A tak to drzemki po 5-10 minut. Miała też straszne problemy z zasypianiem i najlepiej by spała na rękach. Za to w nocy w miarę dobrze śpi, ale wtedy też gorzej spala. Ja też trochę zaczęłam olewać sprzątanie, inaczej do tego podchodzę i zaczęłam wyznawać zasadę, że zrobione jest lepsze niż idealne 🙂

Teraz ma znowu takie dni, ze trochę lepiej i więcej śpi. Ona też ma kolki i to wiele zmienia. Staramy się mieć rutynę, ale jak to pisały dziewczyny jest bardzo różnie. I to święte słowa, że czasem dziecko potrzebuje po prostu uwagi i tulenia.

Do góry