reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
A na co jest ten Acard ?
W sensie wiem ze na serce , ale jak się ma do starań ? 🧐🧐
Przeciwzakrzepowy. Ja np.mam mutacje pai 1 4g która może powodować zakrzepy i problemy z zagnieżdżeniem. Wiele dziewczyn tutaj bierze acard po konsultacji z lekarzem podczas starań bo rozrzedza krew.

Też znó przeprowadzam na sobie eksperyment euthyroxowy teraz - co 2 dzień 75, a co drugi 50. 3dc sobie zbadam piątkę tarczycową całą, bo nie badałam ze 2 lata, prolaktynę i witaminę D.

Ja myśle, ze jednak to jest bardzo powszechny problem a widać to jak na dłoni w klinikach leczenia niepłodności i u specjalistów jak np u docenta Pasnika. Zapisy do dobrych lekarzy są na rok w przód a kliniki wyrastają jak grzyby po deszczu, wszędzie tłumy. My na przykład mamy problem ale niewiele osób wie, ze podchodzimy do ivf wiec jak nam się uda to tez nie będziemy przez znajomych postrzegani w kategorii „mierzący się z niepłodnością”. O wielu parach po prostu nie wiemy.

Mojej koleżance z pracy tez tak gin powiedział. z biegu dał jej clo i kazał wrócić za pół roku :) bez monitoringu, kontroli, badań, nic. Majty mi opadły.

PRL badamy 10-11
Ach, mnie mówiła, że od 8:30 to tak zbadam, jeśli będzie coś nie halo to powtórzę innego dnia 10-11.

reklama
Do góry