reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Dzięki dziewczyny,
Wysłałam męża po drugi test 🙈
Jutro rano skoczę na betę.
Czuje się faktycznie mega dziwnie już od jakiegoś tygodnia. W zeszły piątek miałam stan podgorączkowy 37,5 i czułam że bierze mnie jakaś choroba, ale prócz dziwnego odczucia osłabienia/choroby zero objaw, kaszlu, kataru. Od paru dniu mniejszy apetyt, a przed okresem zwykle baaardzo dużo jem. Brzuch pobolewa lekko jak na okres. Dzisiaj cały dzień w pracy biegałam sprawdzać czy już jest.
Ten test jakiejś firmy Zinq. I dziwnie sie wybrawil. Boimy się cieszyć chyba.
🙈

reklama
kurcze ale czy TSH 3 nie utrudnia zajścia? Czy zostać i jak dwie krechy to jazda z dodatkowymi tabletkami?
Przy 3 jesteś praktycznie w stanie zajść w ciążę.
Pamiętaj, że ja zaszłam w momencie schodzenia z 5,15.
A Ft3 i Ft4 masz już na ładnym poziomie, czyli tarczyca zaczyna normalnie funkcjonować. Spokojnie, powinno teraz spadać.
W razie ciąży zostanie Ci po prostu zwiększona dawka.

Cztery dni przed wykonaniem testu miałam TSH na poziomie 2,64.

Jezu dziewczyny wylogowalam się i zapomniałam hasła,nowe konto założyłam.
Pisze bo nie daje mi to spokoju wczoraj te plamienia miałam godzinę,później nic,dziś rano nasikalam ale biało,później znowu plamienie bardziej to chyba śluz zabarwiony krwią,no i mówię @ dostałam już na bank,a teraz już plamienia nie mam tylko podbarwiony śluz. Co myślicie ?
jeśli to plamienie implantacyjne to beta po 48h powinna być wytworzona i jutro powinno być coś widać. Jeśli to plamienie przed okresowe to okres się rozkręci w ciągu kilku dni :) mogą być to jeszcze inne przyczyny

Przy 3 jesteś praktycznie w stanie zajść w ciążę.
Pamiętaj, że ja zaszłam w momencie schodzenia z 5,15.
A Ft3 i Ft4 masz już na ładnym poziomie, czyli tarczyca zaczyna normalnie funkcjonować. Spokojnie, powinno teraz spadać.
W razie ciąży zostanie Ci po prostu zwiększona dawka.

Cztery dni przed wykonaniem testu miałam TSH na poziomie 2,64.
Ja miałam ponad 3, cztery dni przed testem, zeszłam obecnie do 2.6 zwiększyliśmy dawkę i zobaczę za tydzień, także jest realne, tyle, że w ciąży trzeba pilnować 😊

reklama
Dziewczyny moje mądre główki pomóżcie dziś rano pisałam że boli mnie prawa pierś tak bardziej z prawej strony bliżej pachy czy to mogą być węzły chłonne? Dziś momentami czułam takie rwanie. Myślałam że się gdzieś może uderzyłam ale nie przypominam sobie a potem pomyślałam może mnie przewiało. Co myślicie 🤔

Do góry