reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Co dziewczyny sądzicie o tym ?
Jestem ciekawa, co oznacza intensywny.
Ale normalny 1-1,5 h co drugi dzień nie zrobi krzywdy. Kiedyś trenowałam lekką, codzienne treningi 3-4 godziny. Nie miałam miesiaczki często. Jak zrobiła się przerwa, swieta albo coś to miesiączka wracała. Ale ja tam biegłam na rozgrzewkę piec okrążeń stadionu a później biegałam przez plotki i inne cuda przez 3 godziny dzień w dzień.

reklama
Jestem ciekawa, co oznacza intensywny.
Ale normalny 1-1,5 h co drugi dzień nie zrobi krzywdy. Kiedyś trenowałam lekką, codzienne treningi 3-4 godziny. Nie miałam miesiaczki często. Jak zrobiła się przerwa, swieta albo coś to miesiączka wracała. Ale ja tam biegłam na rozgrzewkę piec okrążeń stadionu a później biegałam przez plotki i inne cuda przez 3 godziny dzień w dzień.
O to chodzi. Jeśli teraz nie bedziemy ćwiczyć bo godzinny trening cardio raz na 2 dni będzmy uznawać za cieżki to myślkę, że to zrobi więcej krzywdy niż pożytku. Ciężkie treningi mają zawodowcy, szaremu robakowi nie jest tak prosto zrobić mega ciężki trening.

jest szansa :)
To co, na którego Cię wpisać z testowaniem? 😎
Myślę, że najpierw powinnam sprawdzić proga…Uwaga, pewnie głupie pytanie, ale czy jest możliwość, że pęcherzyk pęknie, a owu nie ma?
A, i czy to dobrze, że endo zgrubiało jeszcze od środy, teraz ma 13 mm?

chyba to przesada. Albo trzeba by było się nieźle zajeżdżac by tak się stało bo akurat cardio jest rekomendowane do dotlenienie macicy itd.

Pewnie chodzi o to by nie przeplatać hiit z tabata po kilka godzin dziennie
dokładnie. Mi gin nawet zalecała cardio właśnie na lepsze ukrwienie organizmu, w tym endometrium - i tym samym na jego wzrost

Myślę, że najpierw powinnam sprawdzić proga…Uwaga, pewnie głupie pytanie, ale czy jest możliwość, że pęcherzyk pęknie, a owu nie ma?
A, i czy to dobrze, że endo zgrubiało jeszcze od środy, teraz ma 13 mm?
No i też chyba pójdę tak czwartek- piątek jeszcze na usg do innego lekarza żeby zobaczyć, czy to ciałko żółte jest…

O to chodzi. Jeśli teraz nie bedziemy ćwiczyć bo godzinny trening cardio raz na 2 dni będzmy uznawać za cieżki to myślkę, że to zrobi więcej krzywdy niż pożytku. Ciężkie treningi mają zawodowcy, szaremu robakowi nie jest tak prosto zrobić mega ciężki trening.
To naprawdę jest bardzo duży wysiłek dla organizmu, ja mogłam zjesc 2kg frytek i nie przytyłam ani grama, bo podczas treningu spalalam jakieś 2tys. Kcal. Teraz w życiu nir przebiegłabym nawet tej rozgrzewki, prędzej bym ducha wyzionęła i testament spisywała 😂😂 ja również nie jestem zwolenniczka spoczywania na laurach, również później w ciąży, bo później płacz, ze 30kg na plusie i to na pewno tylko hormony

reklama
Do góry