reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

A właśnie, na „l4 ciążowe” można iść zaraz po pozytywnej becie czy dopiero po założeniu karty ciąży? 🤔

Większość lekarzy nie wystawi L4 ciążowego (dodatkowy kod C) bez zarodka w macicy - a więc i karty ciąży.
Wszystkie moje L4 w czasie CP były 80% płatne

reklama
Dziewczyny, nie dajcie soie wmówić, że plamienia są normalne!!! Oczywiście jakieś plamienia np 2 dni przed okresem to okej, bo to po prostu okres się rozkręca, ale każde plamienia międzymiesiaczkowe nie związane z okresem nie są normalnie i nie jest 'taka Wasza uroda"!!!
ja plamie równe 3 dni przed okresem właśnie, zaczyna się brązowymi plamieniami 3 dni i później "normalny" okres.

Nie wiem jak lekarze wypisują. To lekarz wpisuje specjalny kod wystawiając l4. Ale w sumie mając pozytywna betę może chyba juz założyć kartę ciąży? Może @lady_in_blue pomoże bo po in vitro z tego co zrozumiałam była na l4. Może nam napisze czy miała 100% płatne czy 80
Nie, nie byłam na L4 w ciąży, byłam po transferze. I nie, większość lekarzy nie wpisze na zwolnieniu kodu ciąży dopóki na USG nie potwierdzą obecności zarodka i serduszka czyli tak w 6-7 tygodniu ciąży. Kartę ciąży też zakładają bliżej 10 tygodnia, nikt po transferze od razu i pozytywnej becie nie zakłada karty ciąży. Ja jeszcze nie mam ;-).

reklama
Do góry