reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Uwaga, będzie nieelegancki temat- macie podczas okresu wzdęcia, gorsze trawienie? Ja tak mam od zawsze, ale ostatnio jakoś mocniej. Ciągle głodna, a jednocześnie przeżarta, w nocy nie mogę spać, przelewa się i inne atrakcje.
Przed okresem jestem ciągle głodna. Mogłabym pochłonąć wszystko. Ale problemów z trawieniem nie mam żadnych. Nigdy nie miałam.

reklama
powiem Wam ciekawostkę na temat mój i Strego. Jak jesteśmy sami jesteśmy starsznie wulgarni :p
ja strasznie dużo przeklinam jak jestem sama i ze Starym.
I w ogóle odkryłam, że za kłókiem zamieniam się w mojego Starego już i dre sie na ludzi
My to się wstydzimy swojej fizjologii wcale, no i nie ma totalnie dbania o look także rozumiem doskonale 😁.

powiem Wam ciekawostkę na temat mój i Strego. Jak jesteśmy sami jesteśmy starsznie wulgarni :p
ja strasznie dużo przeklinam jak jestem sama i ze Starym.
I w ogóle odkryłam, że za kłókiem zamieniam się w mojego Starego już i dre sie na ludzi
A ja ostatnio uświadomiłam sobie, że w pracy bardzo dużo przeklinam, aż samej zaczęło mi to przeszkadzać. Czasami takie wiązanki lecą, że aż coś. W domu staramy się nie przeklinać. Dlatego postanowiłam sobie kilka tygodni temu, że będę się pilnować. I działa. Czuję się przez to mentalnie lepiej.

Mam takie same przemyślenia.
Nieraz zdarzało mi się podczytywać te wątki i stwierdzam, że mogę nie złapać wspólnego języka z mamusiami, które zaszły za pierwszym lub drugim razem.

Żal mi będzie Was opuszczać, no chyba, że stąd gwardia przejdzie w tym samym czasie.
Wydaje mi się, że nie powinnaś tak do tego podchodzić. Jestem na swojej pierwszej grupie mamusiowej (marcowek 2022). I mimo, że ja zaszłam w pierwszym cyklu bez żadnych wczesniejszych badań oprócz typowa morfologia czy cytologia, spotkałam cudowne kobiety starające się od roku i dłużej. Wszystko zależy od tego jak się będzie rozmowa kleić. Fakt - na początku było nas dużo więcej i teraz jest bodajże dwadzieścia kilka dziewczyn ale nadal mamy ze sobą fantastyczny kontakt. Dlaczego miałabyś w takim razie nie załapać dobrych stosunków z innymi kobietami?

A ja ostatnio uświadomiłam sobie, że w pracy bardzo dużo przeklinam, aż samej zaczęło mi to przeszkadzać. Czasami takie wiązanki lecą, że aż coś. W domu staramy się nie przeklinać. Dlatego postanowiłam sobie kilka tygodni temu, że będę się pilnować. I działa. Czuję się przez to mentalnie lepiej.
a ja sobie lubie przekląć :p ważne, że przy ludziach tego nie robie

reklama
Wyjęłam specjalnie opakowanie, żeby rozczytać co tam napisali.
Nie jest nic napisane, że można, ani że nie można. Czyli czort wie. Sama kapsułka dla mnie jest obrzydliwa w smaku.
Potwierdzam. Miałam po tym pierwszy raz w życiu zgagę. Jarało mnie aż od mostka do gardła 🤮

Do góry