@porzeczka97 ja miałam wspomaganie z clo, i monitoring przez ponad dwa lata, jak zrobił mi lekarz pierwszy raz hsg to dopiero po pół roku zaszłam jak dałam sobie spokój wtedy bez wspomagaczy, niestety ciąża się nie utrzymała i w połowie straciłam ale to nie przez badanie, później znowu miałam hsg i dopiero za 3 IUI się udało, a mówię że pierwsza jest najwazniejsza, tutaj też przy inseminacji brałam clo i monitoring był, więc warto zawsze, a teraz najlepsze że na koniec jak przestałam karmić to raz wspolzylam z mężem i wpadlam bo w sumie stwierdziłam że to nie możliwe żebym w ciaze zaszła i mam teraz piękną zdrową córeczkę więc nadzieja jest zawsze, byłam po 35 roku życia jak zaczęłam symulację więc wiek raczej nie ma znaczenia
reklama
porzeczka97
Fanka BB :)
No to pięknie się skończyło gratulacje! Zazdroszczę że masz już to wszystko za sobą piękna historia!@porzeczka97 ja miałam wspomaganie z clo, i monitoring przez ponad dwa lata, jak zrobił mi lekarz pierwszy raz hsg to dopiero po pół roku zaszłam jak dałam sobie spokój wtedy bez wspomagaczy, niestety ciąża się nie utrzymała i w połowie straciłam ale to nie przez badanie, później znowu miałam hsg i dopiero za 3 IUI się udało, a mówię że pierwsza jest najwazniejsza, tutaj też przy inseminacji brałam clo i monitoring był, więc warto zawsze, a teraz najlepsze że na koniec jak przestałam karmić to raz wspolzylam z mężem i wpadlam bo w sumie stwierdziłam że to nie możliwe żebym w ciaze zaszła i mam teraz piękną zdrową córeczkę więc nadzieja jest zawsze, byłam po 35 roku życia jak zaczęłam symulację więc wiek raczej nie ma znaczenia
Wesoła_Aga
Ja miałam robione HSG w wrześniu 2019 i nadal jakoś się nie ułożyło i dwóch kreseczek nie ma. Przez kilka cykli w ogóle miałam owulkę z niedrożnej strony, także dupka z staraniami...
A teraz po wspomaganym cyklu było 5 pęcherzyków i nawet to mi nie pomogło, także pewnie coś u mnie szwankuje gdzieś Cykl się wydłuża i wydłuża a @ nie ma. Mogłaby już przyjść a nie drażnić człowieka
A teraz po wspomaganym cyklu było 5 pęcherzyków i nawet to mi nie pomogło, także pewnie coś u mnie szwankuje gdzieś Cykl się wydłuża i wydłuża a @ nie ma. Mogłaby już przyjść a nie drażnić człowieka
moniskaaa
Wiem przez co przychodzisz, miałam też robione te badania i też bardzo dużo czytałam, ale to aby niepotrzebnie mnie nakrecalo... A potem przychodziła miesiączka i znowu płacz i rozczarowanie... Lekarz wie co robi, musisz mu zaufać A partner robil badanie nasienia?Ja się staram 2 lata i jestem na samym początku leczenia. Teraz jestem na etapie zrobienia badań hormonalnych te amh,lh,prolaktyna,tsh i wszystkie inne 17 chyba jest na liście. Pierwsza turę mam zrobić w 3.d.c. a drugą w 21d.c. Żeby wykluczyć pcos ale nie sądzę żeby to było to tylko po prostu brak owulacji no i jeszcze coś innego zawsze może wyjść odpukac!
Na koniec czerwca będę wszystko wiedziała i potem drożność jajowodów dla formalności no i wprowadzi jakieś leki po wynikach krwi strasznie się tym wszystkim martwię, codziennie czytałam chyba od pół roku. Maskara miejmy nadzieję że wszystko będzie ok.
porzeczka97
Nooo mogłaby. Nie załamuj się a prócz tego jajowody masz jeszcze coś? Jakieś nieprawidłowości? Ile masz lat?Ja miałam robione HSG w wrześniu 2019 i nadal jakoś się nie ułożyło i dwóch kreseczek nie ma. Przez kilka cykli w ogóle miałam owulkę z niedrożnej strony, także dupka z staraniami...
porzeczka97
Masz rację robił. Ma ponad przeciętnie dobreWiem przez co przychodzisz, miałam też robione te badania i też bardzo dużo czytałam, ale to aby niepotrzebnie mnie nakrecalo... A potem przychodziła miesiączka i znowu płacz i rozczarowanie... Lekarz wie co robi, musisz mu zaufać A partner robil badanie nasienia?
Wesoła_Aga
Nooo mogłaby. Nie załamuj się a prócz tego jajowody masz jeszcze coś? Jakieś nieprawidłowości? Ile masz lat?
Takto po za tym to nic. Co do wieku to niestety 30 i żadnego jeszcze brzdąca
KiedyPytam
Ja robię sobie hsg w czerwcu. Lekarz mi powiedział że często jest tak, że kontrast przeplucze jajowody. Nawet jak nie są jakoś mocno niedrożne to po prostu je"odświeży" i bach... Może być ciąża. Na co liczę w następnym miesiącu
porzeczka97
30 jeszcze nie jest źle będzie dobrze kochana, jeszcze wspomnisz te słowa prędzej czy później , oby prędzej czego Ci życzęTakto po za tym to nic. Co do wieku to niestety 30 i żadnego jeszcze brzdąca
reklama
porzeczka97
Ooooo proszę to i ja Ci tego życzę!!Ja robię sobie hsg w czerwcu. Lekarz mi powiedział że często jest tak, że kontrast przeplucze jajowody. Nawet jak nie są jakoś mocno niedrożne to po prostu je"odświeży" i bach... Może być ciąża. Na co liczę w następnym miesiącu
Podziel się: