reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drożność jajowodów-badanie

Po jakim czasie od badania drożności jajowodów zaszlyscie w ciążę?

• W pierwszym cyklu po

Głosów: 2 22,2%
  • 2 cykl

Głosów: 1 11,1%
  • 3 cykl

Głosów: 2 22,2%
  • 4 cykl

Głosów: 3 33,3%
  • 5 cykl

Głosów: 0 0,0%
  • 6 cykl

• 7-9 cykl

• 10 cykl-rok

• Rok-polttorej roku

Głosów: 1 11,1%
  • Półtorej roku-2 lata

• Wszystkich głosujących
    9
@porzeczka97 ja miałam wspomaganie z clo, i monitoring przez ponad dwa lata, jak zrobił mi lekarz pierwszy raz hsg to dopiero po pół roku zaszłam jak dałam sobie spokój wtedy bez wspomagaczy, niestety ciąża się nie utrzymała i w połowie straciłam ale to nie przez badanie, później znowu miałam hsg i dopiero za 3 IUI się udało, a mówię że pierwsza jest najwazniejsza, tutaj też przy inseminacji brałam clo i monitoring był, więc warto zawsze, a teraz najlepsze że na koniec jak przestałam karmić to raz wspolzylam z mężem i wpadlam bo w sumie stwierdziłam że to nie możliwe żebym w ciaze zaszła i mam teraz piękną zdrową córeczkę 😍😍😍więc nadzieja jest zawsze, byłam po 35 roku życia jak zaczęłam symulację więc wiek raczej nie ma znaczenia

reklama
@porzeczka97 ja miałam wspomaganie z clo, i monitoring przez ponad dwa lata, jak zrobił mi lekarz pierwszy raz hsg to dopiero po pół roku zaszłam jak dałam sobie spokój wtedy bez wspomagaczy, niestety ciąża się nie utrzymała i w połowie straciłam ale to nie przez badanie, później znowu miałam hsg i dopiero za 3 IUI się udało, a mówię że pierwsza jest najwazniejsza, tutaj też przy inseminacji brałam clo i monitoring był, więc warto zawsze, a teraz najlepsze że na koniec jak przestałam karmić to raz wspolzylam z mężem i wpadlam bo w sumie stwierdziłam że to nie możliwe żebym w ciaze zaszła i mam teraz piękną zdrową córeczkę 😍😍😍więc nadzieja jest zawsze, byłam po 35 roku życia jak zaczęłam symulację więc wiek raczej nie ma znaczenia
No to pięknie się skończyło😊 gratulacje! Zazdroszczę że masz już to wszystko za sobą😃 piękna historia!😍

Ja miałam robione HSG w wrześniu 2019 i nadal jakoś się nie ułożyło i dwóch kreseczek nie ma. Przez kilka cykli w ogóle miałam owulkę z niedrożnej strony, także dupka z staraniami...

A teraz po wspomaganym cyklu było 5 pęcherzyków i nawet to mi nie pomogło, także pewnie coś u mnie szwankuje gdzieś ;) Cykl się wydłuża i wydłuża a @ nie ma. Mogłaby już przyjść a nie drażnić człowieka ;)

Ja się staram 2 lata i jestem na samym początku leczenia. Teraz jestem na etapie zrobienia badań hormonalnych te amh,lh,prolaktyna,tsh i wszystkie inne 17 chyba jest na liście. Pierwsza turę mam zrobić w 3.d.c. a drugą w 21d.c. Żeby wykluczyć pcos ale nie sądzę żeby to było to tylko po prostu brak owulacji no i jeszcze coś innego zawsze może wyjść 😑😑 odpukac!😂
Na koniec czerwca będę wszystko wiedziała i potem drożność jajowodów dla formalności no i wprowadzi jakieś leki po wynikach krwi😊 strasznie się tym wszystkim martwię, codziennie czytałam chyba od pół roku. Maskara😐 miejmy nadzieję że wszystko będzie ok.
Wiem przez co przychodzisz, miałam też robione te badania 😉 i też bardzo dużo czytałam, ale to aby niepotrzebnie mnie nakrecalo... A potem przychodziła miesiączka i znowu płacz i rozczarowanie... Lekarz wie co robi, musisz mu zaufać 🙂 A partner robil badanie nasienia?

Ja miałam robione HSG w wrześniu 2019 i nadal jakoś się nie ułożyło i dwóch kreseczek nie ma. Przez kilka cykli w ogóle miałam owulkę z niedrożnej strony, także dupka z staraniami...

A teraz po wspomaganym cyklu było 5 pęcherzyków i nawet to mi nie pomogło, także pewnie coś u mnie szwankuje gdzieś ;) Cykl się wydłuża i wydłuża a @ nie ma. Mogłaby już przyjść a nie drażnić człowieka ;)
Nooo mogłaby. Nie załamuj się😉 a prócz tego jajowody masz jeszcze coś? Jakieś nieprawidłowości? Ile masz lat?😋😃

Wiem przez co przychodzisz, miałam też robione te badania 😉 i też bardzo dużo czytałam, ale to aby niepotrzebnie mnie nakrecalo... A potem przychodziła miesiączka i znowu płacz i rozczarowanie... Lekarz wie co robi, musisz mu zaufać 🙂 A partner robil badanie nasienia?
Masz rację😊 robił. Ma ponad przeciętnie dobre😃

Ja robię sobie hsg w czerwcu. Lekarz mi powiedział że często jest tak, że kontrast przeplucze jajowody. Nawet jak nie są jakoś mocno niedrożne to po prostu je"odświeży" i bach... Może być ciąża. Na co liczę w następnym miesiącu :D

reklama
Do góry