reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolnoślązaczki z Głogowa i nietylko :)

reklama
Pogoda rzeczywiście piękna :-) Moze dlatego głogowianki sie nie odzywają ;-) Już sie nie mogę doczekać porodu no i spacerków z córeczką ;-) Pozdrawiam wszystkich.Odzywajcie sie...

Witajcie,
Izus85 pewnie wyprawka już skompletowana i niedługo wielkie odliczanie do narodzin dzidzi.Mój "przesiedział" termin o dwa tygodnie i też z niecierpliwością czekałam.
Dominisia jakieś katarzysko dopadło,bo pogoda ostatnio zdradliwa-na słoneczku w miarę ciepło a w cieniu chłód,a wogóle to się cosik psuje.
A reszta Głogowianek co porabia:confused:

Inne głogowianki chyba są bardzo zajęte bo nikt tu nie zagląda :confused: oprocz nas ;-) Ja już mam wszystko przygotowane,tylko Nikoli brakuje:-D Mąż reaguje na każde moje jęknięcie i pyta czy to juz:eek: chociaż mam jeszcze pare tygodni.Wszystkim udziela sie zdenerwowanie:szok: no ale już niedługo...Pogoda nam sie coś popsuła ale trzeba ją przetrwać...wkońcu niedługo LATO;-) Pozdrawiam

Izus85 to już nawet imię macie.I nawet bardzo ładne imię :tak: Mi się też marzy córeczka do kompletu :-)
Oj,pamiętam ta nerwówkę na koniec ciąży.Ale to takie pozytywne,bo chce się już jak najszybciej mieć maluszka przy sobie.Później człowiek narzeka,bo nie wyspany itd,ale tak szybko czas mija,że tylko korzystać i podziwiać jak maluch zyskuje nowe umiejętności :-)
Domiś się coraz bardziej rozgaduje i testuje nas,na co mu możemy pozolić.
A tak przy okazji to nie wiesz może gdzie najlepiej u nas podciąć włoski takim maluszkom?Wiesz,taki fryzjer/fryzjerka z podejściem do dzieci :confused: Ja chodziłam koło nas,ale babka zwinęła interes :confused: :confused:

evelinka niewiem gdzie fryzjerki mają podejście do dzieciaczków:no: Zazwyczaj wszędzie można podciąć włoski dzieciom ale fryzjerki bardziej się stresują niż dzieci:-D
Twój synek pewnie pokazuje "czasami" na co go stać;-) ale jak to sama napisałaś czas szybko leci i niezdążysz sie obejrzeć jak mały już wcale nie bedzie taki mały ;-)Z dziećmi to raz z górki raz pod górkę:baffled: Zobaczymy za jakiś czas co ja będe miała za szkraba,najwyżej założe nowy temat NIEZNOŚNE DZIECIACZKI ;-) hehe ale jestem dobrej myśli...bo jak mogłoby być inaczej no nie ??Pozdrawiam

Pokazuje rogi czasami,pokazuje,ale ja nabywam z każdym dniem coraz więcej cierpliwości i odkrywam nowe sposoby na podejście go.Parę miesięcy temu jak zaczął rozrabianie to już myślałam,że będzie coraz gorzej,ale konsekwencja i opanowanie potrafią zdziałać cuda :-)
Ale wieje dzisiaj,dobrze,że zdążyłam wyskoczyć na spacerek rano.A Ty mieszkasz koło którego "Piotra i Pawła" :confused: Chociaż który by nie był,to i tak nie moje rejony.Rzadko tam wybywam.

Ja mieszkam koło Piotra i Pawła na koperniku:-) i też rzadko wybieram sie gdzieś dalej ;-)
Pogoda dziś nieciekawa przez ten wiatr:confused: Ostatnio nie wychylam nosa na dwór bo cieżko mi chodzić i wogóle wszystko mnie juz boli :sick: Jednak jak zrobi się cieplej napewno mąż wyciągnie mnie na mały spacerek;-)
Co do cierpliwości to ja już w ciąży zauważyłam że stałam sie bardziej cieprliwa(zwłaszcza do męża)-moja mama jest w szoku:szok: hehe Ale pewnie do dziecka potrzeba cierpliwości o wiele wiecej.
Pozdrowionka dla ciebie i twojego urwisa:-)

Czy tak mało Głogowianek zagląda na to forum :confused: Szkoda,może by mi któraś poradziła dobrego stomatologa dziecięcego :confused: Chciałam małemu pierwszy przegląd zrobić :-)
Izus i będziesz rodzić jednak w naszym szpitalu :confused: A gdzie kompletowałaś wyprawkę jeśli można wiedzieć:confused: W naszych sklepach czy internetowych :confused: Chyba najtaniej jest w "Jacku i Agatce" jeśli chodzi o sprawdzone artykuły...

reklama
evelinka będę rodzić z Głogowie (chociaz ostatnio zastanawiałam sie nad Lubinem ale mi jakoś przeszło) Niewiem czy to dobry wybór ale dopóki sama sie nie przekonam to sie nie dowiem ;-) Wyprawkę kompletowałam z różnych sklepów,trochę Jacek i Agatka troche sklepy internetowe(np.pościel) a i troche u Kowala.Kupowanie zaczęłam już w 5 miesiącu (żeby pozniej nie zbankrutować);-) a i wiekszość rzeczy dostałam w spadku po dzieciach znajomych:-) Przynajmniej ominęło mnie kupowanie łóżeczka,wózka,nosidełka czyli tych najdroższych rzeczy a to dlatego że moja teściowa urodziła w zeszłym roku córcie(moja córka bedzie miala o rok młodszą ciocię):-D Udało sie!!:tak:

Do góry