reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

Heheh Kasiu dokladnie .. spij poki mozesz , bo jak dzidzia sie urodzi to juz nie bardzo ;) .. a z tymi migrenami to wiem co czujesz  :-[ ... mam migreny od 3 roku zycia, na szczescie ciaza w moim przypadku pomaga i migreny brak :) ... Jesli bedzie Cie jeszcze kiedys bolec to proponuje cieply oklad na przemian z zimnym .. polozyc sie i nie myslec o niczym ... mozna tez odrobinke kawy z cytryna wypic, paskudne ale czasem pomaga ... amolem smarowac skronie ( ja mam cos pochodne amolu - tansze ;D ) .. APAP rzeczywiscie mozna, ale ja i tak odlozylam w ciazy wszelkie tabletki ;) ... mam nadzieje ze juz glowa bolec nie bedzie :)

reklama
Hej dziewczyny,
U mnie to jest roznie z dolegliwosciami, mialam moze 2-3 razy wymioty z rana a tak to z reguly w porze obiadowej(17-18) lub puzno po 22-24. W ciagu dnia to jakos udaje mi sie uciszac brzuszek ale jak przychodzi 16 to juz mnie zaczyna zoladek podchodzic do gory, anajgorzej zapach miesa-WC na bank wtedy....co do zachcianek to nie mam zanadto, raz tylko o 21 mialam ochote na frytki i hamburgera i wyslalam mego do McDonalda(odleglego o 8 km ;D), i co najsmutniejsze moj smak sie tak zmienil ze nie jedam prawie nic, poza chlebkiem z pasztetem drobiowym lub z pomidorkiem, a na obiad ryz, ziemniaki plus jakies warzywko. Ciaze zaczynalam majac 70 kg( przy 160 cm wzrostu :mad:) a teraz obecnie waze 66 kg, czyli jednak "ptaszkowa"dieta i calkowity brak slodkiego ( przed ciaza na kilogramy) zrobilo swoje.
Na poczatku ciazy mialam bole w macicy jedanak z dniem pojawienia sie mdlosci okolo 5 tygodnia, bole zaczely malec-kazdy mi mowil ze to normalne bo macica sie rozrasta. Natomiast co mnie martwi to problemy ze spaniem, nie wazne czy spie w dzien czy nie, i czy jestem zmeczona czy nie i tak w nocy budze sie co 1,5-2 godziny a po 3 to do rana prawie co 30 minut. Mysle ze moze to byc spowodowane bolami czestymi w zoladku, ktory daje mi popalic dobrze-czy Wy moze tez tak macie?
I pytanie najbardziej mnie nurtyjace, jakie sny macie, bo mnie dwa razy sie przysnilo ze poronilam..poszlam siusiu i zobaczylam resztki tego co dopiero sie we mnie rozwijalo :(
( pierwsze USG mam dopiero na 28 marca, tutaj w NL jestem jak na razie pod opieka lekarza rodzinnego, a potem "ala" poloznej ciazowej)

Pozdrawiam i czekam na wiadomosci

PaulinaAnna!
Ja przez ostatenie kilka tygodni czułam się jakbym wstawała po imprezie, budzilam się zawsze przed budzikiem nawet jak miaalm wstać o 6.00, co nigdy mi się nie zdarza. Snów takich nie mam, ale mam, często jakieś obawy itd. W zesżłym miesiacu bylo mi wciąż niedobrze, teraz jest troche lepiej. Natomiast ciągle jak zjem coś wieczorem to zaraz wymiotuje. A jeść mi sie nie chce, irytuje mnie nawet chodzenie na zakupy spożywcze. Masakra. Nie moge używac zadnych perfum, dezodorantów, wszystkie zapachy mnie doprowadzają do szału, obrzydzenia i torsji. otwieranie lodówki zostawiam innym. Ja nie mogę robić nic co ma coś wspólnego z jedzeniem.Pozdrawiam Cie serdecznie!!!!

Paulinko mam podobne sny do Twoich  ::).. ale z tego co czytalam u dziewczat z innych miesiecy, to  takie sny to normalna rzecz .... jest dobrze ;)

Dziekuje MoniQa, moj to juz probuje mi wmowic ze to przez siedzenie na forum, nawet sasiadke chcial nastawic z tym na mnie-a tu mam tylko wsparcie :)
Monisia2506-czekam na wiesci, zycze jak naj, naj :)

Dziewczynki ja mam tak samo więc nie ma się co martwić
A spać mi się chce juz od 10 rano i trzyma do wieczora

Monisia 2506 zdaj prędko relacje jak tylko wrócisz

Wizytę mam jutro i też przekaże wieści jak czuje się groszek lub fasolinka

reklama
Monis no to czekamy na relacje :)

Paulinka widze ze chyba wszyscy mezowie maja tą samą gadke ... moj tez narzeka ze to prze forum ;D hihi

Agunieszka czy  zauwazylas ze suwaczek cos dzisiaj zatrzymal sie w miejscu?? Ja powinnam dzisiaj miec 8 tyg i 2 dni, a Ty 9 tyg i 1 dzien  ::) ... chyba ze ja zle licze i dzisiaj jest wtorek a nie sroda... ale juz nawet sasiada pytalam co dzisiaj za dzien i mowi ze sroda ;D ;D .. pogubilam sie juz  ::)

Do góry