reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

Zawroty głowy też miałam
ale byłam u gina i powiedział mi że mam bardzo niskie ciśnienie (90/50)
i stąd te dilegliwości - monisia - nie ma sie czym martwić !!!

reklama
he he
Pisałam wczoraj że mam mniejesze mdłości

to tylko był odpoczynek przed dalszymi mdłoścoami jeszcze ciekawszymi

bo połączonymi z uzewnętrznianiem zawartości żołądka :( :( :( :( :( :( :( :(

Dostałam wreszcie zwolnienie i umieram w spokoju....

cze dziewczyny,jakis czas sie nie odzywalam,bo nie mialam ani checi/sily/czasu...
nie czuje sie najlepiej
ale dzisiaj jestem lekko poddenerwowana, i dlatego chcialam sie Was o to zapytac,poniewaz jestescie w tej samej sytuacji.

Od jakis 2 dni pobolewal mnie brzuch,ale dzisiaj czuje go na prawde.Po stronie lewego jajnika bol jest caly czas tepy,ktory przechodzi co powien czas w kluty - wtedy boli mocno;prawy jajnik boli nie znacznie:i od jakiejs godzinki zaczyna mnie ponolewac podbrzusze,tez taki kluty bol.W ogole mam jakis wiekszy brzuch,ale to chyba za wczesnie... i boli mnie krzyz co jakis czas.Denerwuje sie bo bol jest caly czas.
Czy Wy rowniez u siebie cos takiego zaobserwowalyscie?Bo nie wiem czy moje obawy sa uzasadnione czy to panika?W koncu na pczatku moga pojawiac sie bole?

Katka

Katka weź nospę połóż się z nóżkami do góry i zadzwoń do gina powiedz co Ci dolega... Każda z nas jest inna. Mnie wczoraj też kłuł brzuch ale niedługo z 10 minut i nospa i chwilka odpoczynku od razu pomogły... I nie przejmuj się co kto pomyśli czy lekarz powie ze jesteś przewrazliwiona czy nie. Jesteś w ciąży i masz prawo do obaw! Na pewno będzie wszystko dobrze.

Katka oczywiscie ze ma prawo Cie kloc :) ... w koncu macica sie powieksza ... tak jak mowi Ines wez nospe, powinno Ci przejsc do 10 minut :) ... a co do wiekszego brzuszka, to ja mysle ze jak najbardziej juz cos moze u  Ciebie byc widac, w koncu juz 10 tydzien zaczelas :)  ... Mnie podbrzusze czesto boli pod wieczor (najczesciej) zdarza sie tez ze w ciagu dnia mnie zaczyna rwac... przewaznie nie biore nic bo bol mija po jakims czasie, ale niestety czasami mosze wziasc nospe ;)

Ja mam takie male klucia w prawym jajniku, badz kolo niego. Narazie nic nie musialam brac. No i tez mi sie wydaje, ze brzuszek mi sie powiekszyl, wlasnie prawa strona..

Katka, jak ból się utrzymuje i jest tępy, nad spojeniem łonowym albo w krzyżu to zgłoś się koniecznie do lekarza. Taki ból może (może, podkreślam, nie "musi") oznaczać kłopoty. Ale kłóte bóle po bokach to na 99% rozściąganie sie macicy. Tak mi przynajmnie gin wczoraj tłumaczył.

Trzymaj się mała

reklama
Oj,dziś ulga..bo 2 dni z rzędu potwornie bolała głowa..Migrena gigant,z lewej strony przechodząc do lewego oka.Okropność.Nie chciałam brac zadnych lekow przeciwbólowych(choć APAP podobno można, prawda to?)no i tak się męczyłam przez dwa dni(i nawet w nocy jak sie przebudziłam)W koncu dzis nie wytrzymałam i rano napiłąm się..kawy, lekkiej z mlekiem..Pomogło.(w ogóle jestem niskociśnieniowcem)Uff..co za ulga po tych kilku dniach.
A propo..moje spanie przerasta wszelkie granice...po pólnocy lulu..i tak dziś to 13:00 !!!! Niezle nie? Z małymi przerwami na siusiu..No ale skoro tyle dzidzi wymaga..Proszę bardzo. Na zwolnieniu na szczęscie mogę sobie na to pozwolić

Do góry