reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

Justysiu- czop nie oznacza ze porod jest tuz, tuz...rownie dobrze moge jeszce 3 tygodnie po troszku go gubic zanim urodze. To jedynie oznaka rozwierania i zanikania szyjki :tak:

Aninaaa- a co jadlas, moze jakis kosmetyk nowy masz?

Ja do dolegliwosci powinnam dodac duzo checi do roboty, cos mnie szarpie aby wypielic ogrodek :eek: :happy:

reklama
No tak Paulinko, ale wiesz jak to jest, ja juz bym chciala, zeby cos sie dzialo... COKOLWIEK! niech mi odchodzi nawet i 3 tyg, ale niech juz zacznie... martwie sie, bo jakos niemam zadnych objawow.... nic! wczoraj jakies smieszne skurcze w pachwinach mnie lapaly, ale to nawet nie bolalo! ja jestem z natury niecierpliwa... jak pomysle,ze do samego terminu jeszcze 11 dni... a jak wyjdzie po terminie to chyba zwariuje! MOGE SIE ZALOZYC ZE URODZE OSTATNIA z kregu pazdzierniczowek...

Dziewczynki ja już jestem 2 dni po terminie, żaden czop mi nie odszedł (w każdym razie nie zauważyłam) Moja psyche już siada :-(
i jeszcze zewsząd słysze jakieś różne rady co robić zeby urodzić. Niektórzy mam wrażenie że traktują mnie tak jakby myśleli, że na własne życzenie jeszcze nie urodziłam. Słysze że za mało ruchu, albo za mało sexu itp. itd ....:wściekła/y:
Wszyscy kuźwa najmądrzejsi !!!!! Specjaliści od porodów się znaleźli.
Mam już dosyć !!!

Dziewczynki ja już jestem 2 dni po terminie, żaden czop mi nie odszedł (w każdym razie nie zauważyłam) Moja psyche już siada :-(
i jeszcze zewsząd słysze jakieś różne rady co robić zeby urodzić. Niektórzy mam wrażenie że traktują mnie tak jakby myśleli, że na własne życzenie jeszcze nie urodziłam. Słysze że za mało ruchu, albo za mało sexu itp. itd ....:wściekła/y:
Wszyscy kuźwa najmądrzejsi !!!!! Specjaliści od porodów się znaleźli.
Mam już dosyć !!!

Mała Mi - oj bardzo Ci wspolczuję.....nie słuchaj ty wszystkich głupot.....masz racje w takich chwilach kazdy probuje być najmądrzejszy...a tak naprawdę (przepraszam za wyrazenie) - "***** wie".....ja mogę sie tylko domyślać jak się czujesz bo w sumie do terminu mam jeszcze 2,5 tygodnia....no ale jak sie przeciągnie to wyłączam telefon.....nie bede sluchac bzdet....zreszta już teraz niektorych osob nie odbieram bo na nerwy mi dzialają.....i to ciągle stwierdzenie : Ty jeszcze wazy:wściekła/y:

Także koncząc......nie martw się Kochana....napewno lada dzien urodzisz.....ciąża nie trwa wiecznie....trzymam za CiEBIE kciuki...buźki:tak:

Hmm tym czopem to może być tak jak Paulinka pisze, że wychodzi po trochu i nie widać, albo dopiero przed samym porodem. Bo jakby na to nie patrzeć, mnie szyjka skróciła sie o 50% w 27 tygodniu ciąży i żadnych śluzów innych nie miałam, teraz też już skrócona bardziej, rozwarcie na opuszek i śluz jak był biały tak jest nadal:eek:

u mnie z tym czopem bylo tak - juz chyba jakies 1,5 tygodnia przed porodem rano na wkladce byl taki galaretowaty, przezroczysty sluz. dwa dni przed porodem zaczal byc zabarwiony krwia i zrobilo sie go duzo wiecej. ale to chyba bardzo indywidualna sprawa

Witajcie dziewczynki w tak piękny słoneczny poranek,

mnie dzis coś tak dziwnie krzyże bola wraz z dołem brzucha
a jak siedze to zatyka mnie i mogę tylko chodzić ....

Może to juz nie długo??
Bo chyba jestem na kolejce...

reklama
Mala_Mi -wspolczuje i jeszcze raz wspolczuje, ja juz widze jak bym zjechala za takie glupie dogadywanki i pytanka. Oj ja nie potrafie trzymac jezyka za zebami i rypie rowno :cool2: Mam nadzieje ze teraz Ty urodzisz, czego bardzo Tobie zycze.

Z tym czopem dziewczyny to jeden wielki temacik zagadkowy co nie :tak:

Ja dzis w nocy az 5 razy bylam siusiu, i nad ranem w ciagu 30 minut 2 razy, do tego odczuwam dziwny ucisk w tej czesci ciala....cosik mi sie zdaje ze te ostatnie dni to bedzie wiecej i wiecej ucisku :happy2:

Do góry