hejka ja z wrzesniowek czop odchodzic moze na 2 tygodnie przed; bole plecow hmm niestety juz bedzie bolalo i sikac sie bedzie co chwile; jedno co moge wam poradzic; jak dostaniecie skurczy zmiencie pozycje - lezalas zacznij chodzic itp; jesli skurcze nie miną to znaczy ze juz; przewaznie mijają; pozatym wezcie cieply prysznic i lejcie wode na brzuch i dol plecow; i nie ma co jechac do szpitala jesli skurcze nie są regularne co 10-15 minut zalezy jak daleko macie szpital; ja bylam na 3 dzien po terminie bo mialam sluz podbarwiony krwią i po badaniach na 2 dzien wyszlam do domu; pamietajcie ze poród wywoluja 10 dni po terminie i nie ma co siedziec w szpitalu tak dlugo i czekac; lepiej sobie siedziec w domu; u mnie wywolywali 11 dzien po a urodzilam na 12 dzien; kroplowka przewaznie pomaga w rozwarciu i skurczach ale u polowy kobiet nie skutkuje i rodzi sie na drugi dzien samoistnie zycze wam szczesliwych porodow
reklama
PaulinaAnna
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
No to pochodzimy wszystkie jak slonice
Ja sie wczoraj dowiedzialam ze jak bede po terminie i bede stekac to moga wywolywac wczesniej niz 10-14 dni....dlatego jak co to skorzystam z tej rady .
A tak na boczku, to znowu mnie szarpie na sprzatanie, mam ochote strych posprzatac-hehe
Ja sie wczoraj dowiedzialam ze jak bede po terminie i bede stekac to moga wywolywac wczesniej niz 10-14 dni....dlatego jak co to skorzystam z tej rady .
A tak na boczku, to znowu mnie szarpie na sprzatanie, mam ochote strych posprzatac-hehe
justyna19
Fanka BB :)
Czesc dziewczynki, ja dzisiaj jakas bez zycia... dopiero wstalam i nic mi sie nie chce, Paulina, skad ty masz tale sily w sobie, ze ciagle cos robisz??? aha! i jak poszlo wczoraj z mezusiem? Mala Mi, zaloze sie ze moja tesciowa bije na leb twoich telefonujacych... ostatnio powiedziala ze mala ma sie urodzic miedzy 10 a 15 bo ona ma od 20 urlop i nie moze jej sie zmarnowac!, a wczoraj powiedziala ze nie pozwoli na to, ze´by dziecko nas sterroryzowalo i niemoge karmic na zawolanie- ta sa rady doswiadczonej matki, oczywiscie, ktore moge uszanowac albo nie.... i tak codziennie cos nowego wymysla...kur.... co to za matka jakby niedala cycusia glodnemu dziecku??? aha! i 1,5 mcznemu dziecku juz sie powinno dawac przetarte jabluszko.... ja naprawde nie odbieram telefonow jak widze ze to ona!
.... u nas wywoluja po 14 dniach, chyba ze przypalisz glupa, ze jestes wykonczona psychichnie, to po 10 mozesz poprosic... ale nie mysle, ze bedzie z nami tak zle, dziewczynki, a narazie cieszmy sie ze nasze malenstwa dobrze sie czuja w srodeczku
Milego Dnia dziewczynki, kolejna nocka krocej do terminu....
.... u nas wywoluja po 14 dniach, chyba ze przypalisz glupa, ze jestes wykonczona psychichnie, to po 10 mozesz poprosic... ale nie mysle, ze bedzie z nami tak zle, dziewczynki, a narazie cieszmy sie ze nasze malenstwa dobrze sie czuja w srodeczku
Milego Dnia dziewczynki, kolejna nocka krocej do terminu....
PaulinaAnna
Justysiu, Tobie i Malej_Mi to powinni lekarze na recepte przypisywac sanatorium w tropikach, aby odpoczac od tego typu gadek...dzieki Bogu moja tesciowa taka nie jest, i ze wie ze jak powie za duzo to ja zjade ja .
Trzymajcie sie kobitki, to juz blizej konca niz poczatku ;-)
a co do mej sily i faceta to opisalam na "pogawedkach"
Trzymajcie sie kobitki, to juz blizej konca niz poczatku ;-)
a co do mej sily i faceta to opisalam na "pogawedkach"
becik
Zaciekawiona BB
jestem w 38tyg.ciazy.biodra i krzyze,i kregoslup mnie bola jak leze(przewaznie w nocy jak sie przewracam;/)i mam w tym tyg.skurcze nog(zwlaszcza uda;/)czesto ide oddac mocz a to dlatego,ze mam ucick macicy na p[echerz moczowy;/.wystarczy ze napije sie lyczka wody to za 10 minut chce mi sie siusiac.hehe.i od 16 czuje sie zmeczona,spiaca...tez tak macie?
PaulinaAnna
Becik- to sa normalne dolegliwosci na tym etapie, pewnie kazda by napisala i przytaknela
Agnieszka18
Becik - dokładnie to samo - o 8 wstaję a o 17 juz chce mi sie spać
reszta to samo...
reszta to samo...
reklama
justyna19
Fanka BB :)
Becik przyzwyczaj sie...:-) a na skurcze proponuje zazywac magnez, a przespac sie w ciagu dnia tez nie zaszkodzi... za kilka tygodni bedziemy prosily o taka drzemke!
Paulinko jakbym powiedziala cos nietak do mojej to ona zaraz by lamentowala, ze jej synka obracam przeciwko niej(bzdura!) i nic mi nie mozna powiedziec, a ona tylko dobrze chciala doradzic.... obrazilaby sie, obrobila mi d... w calej rodzinie... a po 2 tygodniach zadzwonilaby jakby nigdy nic... juz to przerabialam tyle razy..... Zazdroszcze Ci ja jakos niemam odwagi jej powiedziec zeby sie odwalila...
Paulinko jakbym powiedziala cos nietak do mojej to ona zaraz by lamentowala, ze jej synka obracam przeciwko niej(bzdura!) i nic mi nie mozna powiedziec, a ona tylko dobrze chciala doradzic.... obrazilaby sie, obrobila mi d... w calej rodzinie... a po 2 tygodniach zadzwonilaby jakby nigdy nic... juz to przerabialam tyle razy..... Zazdroszcze Ci ja jakos niemam odwagi jej powiedziec zeby sie odwalila...
Podziel się: