reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości i porady kwietniowych mam

Laseczki, czy można w ciązy jeść i czy Wy jecie ser pleśniowy typu blue lazur lub gorgonzola, bo ja mam ochotę na makaron z sosem z dodatkiem tego sera i szpinakiem i normalnie kołtun mi sie niedługo wywinie :tak: a coś mi świta, ze chyba w ciązy należy unikać tego typu serów

Ja sery pleśniowe jem :) W zeszłym tygodniu zrobiłam sobie szpinak z błękitnym lazurem- pyyyyychotka!!
Mój lekarz powiedział, że można, pod warunkiem, że ser jest zrobiony z mleka pasteryzowanego, więc wystarczy przeczytać skład i śmiało jeść:)

10 rzeczy zakazanych w ciąży - Ciąża - Rodzina - Polki.pl

A tak w ogóle to nie udało mi się jeszcze znaleźć sera z mleka niepasteryzowanego.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja sery pleśniowe jem :) W zeszłym tygodniu zrobiłam sobie szpinak z błękitnym lazurem- pyyyyychotka!!
Mój lekarz powiedział, że można, pod warunkiem, że ser jest zrobiony z mleka pasteryzowanego, więc wystarczy przeczytać skład i śmiało jeść:)

Łomatko to ja nie będę kombinować tylko jutro sobie wyczaruję, bo też uwielbiam połączenie szpinaku z lazurem mni:tak:aaaam

Czy może któraś z mam przyjmuje może heparynę w zastrzykach (Fragmin, Clexane itp)?
Dowiedziałam się dziś w poradni nadkrzepliwości, że mam ją przyjmować do końca ciąży, a brzuch mam już w siniakach od tych nakłuć codziennych :baffled:.

tak, ja biorę Clexane drugą ciążę już i do końca brać mam i też mam makabrę na brzuchu.. ale tym razem kłuję się tylko z lewej strony żeby prawa była piękna do zdjęć z profilu :-D

Może głupio myślę, ale tak jak insulinę pewnie można wstrzykiwać w udo...

a mnie od wczoraj makabrycznie ciągnie w ok pępka jak by mi ktoś szpilki wbijał...i tylko leżenie pomaga a moje dziecko na antybiotyku cały dzień w domu i wychodzi z siebie i staje obok....a ja nie mam sił po pracy :-( a rysowanie, wycinanie, kolorowanie, nawet próba zainteresowania go szyciem spełzają na niczym bo go nosi po prostu :[ Poszperałam w sieci i znalazłam instrukcję do fraxiparine... i napisali: " w przypadku wstrzyknięcia podskórnego, zazwyczaj jako miejsce wstrz. wybiera sie ścianę przednio-boczną brzucha na zmianę po prawej lub lewej stronie. Alternatywnym miejscem wstrzyknięcia może byc udo. Należy chwycić kciukiem i palcem wskazującym fald skóry, a następnie wprowadzić igłę prostopadle w fałd skóry, który należy trzymać placami przez cały okres wstrzykiwania"

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za rady!!! :) Cytrusik, czy próbowałaś może udo, chyba mam opory, bo pewnie ten fałd skóry to pewnie chodzi o jego wewnętrzną część :) brrr

no ja o tym kiedyś myślałam, ale nie... jakoś moja tłuszyczkowa oponka brzuchowa wydaje mi się amortyzuje co nieco bólu,a udo to jednak strasznie delikatna sprawa, tym bardziej jak piszesz wewn. strona... to może się pomęczmy z tymi siniakami jednak :-D

Chyba też na razie pozostanę przy brzuchu, jak już nie wytrzymam to przeprowadzę test udowy :eek: to dam znać o rezultatach. A bijesz tylko w dolne partie brzucha czy w powyżej też?

Felidae
- współczuje dolegliwości i jeszcze mieć chorego malucha pod opieką. Asmag na różne kurcze, ciągnięcia czasami pomaga, choć pewnie zażywasz już coś.

reklama
czy macie może jakieś sposoby na problemy ze snem? zasypiam bez problemu, ale w nocy budzę się raz albo dwa i później około dwóch godzin zajmuję mi ponowne zaśnięcie :(
macie też z tym problem?

Do góry