reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dodatkowe kilogramy - jak tam u Was dziewczyny?

reklama
Jak Wy to robicie że tak mało przybieracie? Ja już mam prawie 10 na plusie :( mój mąż twierdzi że za dużo przybieram

Ja przytyłam 5. Jem normalnie, tylko wtedy gdy jestem głodna, czyli jak i przed ciążą i nie jem śmieci - słodyczy, ograniczyłam smażone, fast foodów, frytek, pizzy, białego pieczywa - w sumie tych ostatnich to nigdy specjalnie nie jadłam (raz w miesiącu tylko robię sobie przyjemność i jest pizza czy coś, a coś słodkiego raz w tygodniu). Wyjątkiem są lody przy aktualnych upałach. A poza tym mam chyba szczęście, bo w ogóle nie mam żadnych zachcianek, napadów głodu. Jem coś co 3 godziny (czuję, że muszę)no i chyba tyle.

Aga każdy organizm inaczrj reaguje. Wiem ze przede mną dopiero poczatek przybierania bo te ostatnie miesiące sa decydujace. A jem normalnie kiedy mam ochotę. Duuuzo owoców, słodyczy niestety tez (juz pączek czeka na pozniej) i lodów :) jedynie co to tak jak zawsze nie jadam fast food, gazowanych napoi itp podobnycj paskudztw - chociaż w 4 miesiavu miałam takie zachcianki i trochę diet złamałam ;)

Jak Wy to robicie że tak mało przybieracie? Ja już mam prawie 10 na plusie :( mój mąż twierdzi że za dużo przybieram
Ja mam już 11. Masz prawo przytyć nawet 30kg. Niektóre kobiety tak mają, a niektóre tyją 5 kilo i nic po nich nie widać po porodzie. To jest uwarunkowane genetycznie. Oczywiście możesz trochę nad tym zapanować pilnując diety, ale nie tak do końca. Jak masz predyspozycje to masz. Ja przytyłam sporo i przechodząc obok lustra normalnie zbiera mi się na rzyg, ale mój M. ciągle powtarza "nie mów, że jesteś gruba, masz prawo tak wyglądać bo jesteś w ciąży, dla mnie jesteś piękna". I to ja rozumiem. Chociaż i tak uważam, że jestem za wielka :) Ale schudnę po porodzie, więc w sumie o co kaman.

no jak to - 27 tygodni, plus 27 kilo :-D a tak serio, jest plus 7. Wszystko idzie w brzuch, wygladam jakbym miala urodzić za moment, ale pod brzuchem dopinam dżinsy sprzed ciąży (tylko w celach testowych, nie da się tak chodzić). W poprzedniej ciąży też tak miałam, brzuchol przeogromny, a Michaś tylko 3,2 kg.

reklama
Do góry