reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dodatkowe kilogramy - jak tam u Was dziewczyny?

No to u mnie 30 plus 3 i przytyłam 9 kg. Ogólnie najwięcej przywaliłam właśnie w tym 7 miesiącu, który się kończy na szczęście:)
Niby gruba nie jestem, ale mi ciężko:)
Pytanie do doświadczonych mamusiek - ile się tyje w tych ostatnich dwóch miesiącach ciąży? Czy ten przyrost wagi jest intensywny? No wiadomo, że dziecko jeszcze ze dwa kg dodatkowe będzie miało, ale tak realnie jak to wygląda? Dużo tego dochodzi? Można przyjąć np 2 kg na miesiąc, czy może mniej? Spotkałam się kiedyś z opinią, że w ostatnim miesiącu się nie przybiera na wadze,ale ja to nie wiem:)

Mysle ze to indywidualna sprawa, ja w tej ciazy malo tyje bo ostatnio na wizycie bylo 3kg + a w pierwszej ciazy miala Juz ok 12kg w sumie 15kg wtedy przytylam i w Ostatnim miesiacu schudlam 1,5kg . Mam kumpele co np cala ciaze przytyla 1kg tylko ale ona z duza waga zaczynala. Mysle ze ciezko jest okreslic przyrost wagi

reklama
Anirak ja przybieralam w 8 i 9 misiacu po 2-3 kg. Wtedy tez puchlam i dużo wody sie zbieralo.

Skutkiem ostatnich wymiotów 1kg w dół. Teraz na 43tydxien mam 7kg na plusie.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry