reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dodatkowe kilogramy - jak tam u Was dziewczyny?

reklama
haha dziewczynki nie przebijajcie się :D ja sie jutro na wizycie dowiem,bo jak wchodze na swoja wage to nie wierze, alew pewnie mam jakies 12-13kg na plusie

o matko ale szalejecie z wagą :p ja mam 10kg na plusie i czuje się jak słonica :)
ale w samym brzuchu nosze jakieś 4-5kg .
wody prawie 2l
junior 1.7kg
łożysko pewnie tez ok 1kg

a cyce to chyba po 2-3 kg każdy hehe

ja bardzo duzo tyje ale startowałam z dosyc niskiej wagi jak na mnie,
schudłam przed ciążą miałąm rozmiar praktycznie 34/36 przy 172 wzroście), jest mi ciężką z tą masą, ale tragedii nie ma,
po ciąży będe się martwic jak wrócić do swojej wagi, ale mam nadzieję, ze wrócę sama taj jak po wcześniejszych w ciągu 4-5 miesięcy
a też tyłam ponad 25 kg, a jak nie to bde walczyć z dietą i ćwiczeniami

Ja się czuję jak skrzyżowanie walenia z hipopotamicą :-(. Nie mam co porównywać wagi z tej i poprzedniej ciąży. W tamtej przytyłam 9 kg (stan na dzień przed porodem), ale nosiłam w brzuchu tylko Majkę. W tej mam na plusie 12 kg (stan na dziś, czyli 30tc3d), ale za to w brzuchu mam Jaśka i Kubę. Na dzieciaki liczę jeszcze ze 3 kg (teraz obaj ważą po 1,5 kg). Czyli dobiję do 15 kg. Do tego jeszcze pochodne. To obstawiam wagę przed porodem na plus 17-19 kg. Fuck! Fuck! Fuck! :-( Wiem, że to ciąża mnoga, ale i tak jestem tym "ciężarowym" faktem załamana :-(.

No ja przytyłam niewiele bo na ten moment pewnie coś koło 7kg ale i tak czuję się ciężko. Ledwo chodzę a tempo mam ślimaka. Może gdyby nie te upały byłoby lepiej. ;/

reklama
U mnie niby jest niezle bo 7,5kg na plusie wszyscy mówią ze niewiele przytylam tylko brzuszek wystaje ale i tak czuję się wieeelka

Do góry