reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

dodatkowe kilogramy - jak tam u Was dziewczyny?

Ja też niby niewiele i gdyby nie brzuch to by nie było raczej widać, ale też się czuję jak słoń. [emoji2] A gdzie tu jeszcze 2 m-ce... [emoji16]

reklama
Ladyk dobry tekst haha. Mój już się ze mnie śmieje że chodzę jak kaczka, nogi spuchnięte, rozczłapane na boki bo brzuch mi wisi prawie w kolanach i do tego ogromniasty przez te wody. Każdy kto mnie dawno nie widział to pyta się czy ja już na dniach do porodu :-D (tfu tfu żeby nie wykrakali i oby do połowy września dotrzymać). A jeszcze jak bardziej spuchnę to nos mi się robi jak u klauna... poprostu rewelka hehe

Lady- jak na bliźniaczą to waga super ale wierzę że Ci ciężko, ja niewiele mam na plusie a wstaję z łóżka jak stuletnia babinka....a jak podbiegnę to zadyszka, zaczęłam też trochę się męczyć....masakrejro!!!

Dream- 18 to nie 30 jak moja znajoma ;) zrzucisz po porodzie :) życzę Ci abyś również przodowała ;)

kurka u mnie po wizycie wyszlo, ze mam 14kg na plusie, fuck.. chyba jednak duuuzo przytyje, wiecej niz w poprzedniej ciazy, ale niesttey ja i w lato zawsze tyje, chyba trzeba ograniczyc jedzonko

U mnie jakieś 7 ,ale czuje się na 70 mam przez to siedzenie w domu jakiś zanik mięśni za to pojawił się celulit obleśny :no: Z młodym przytyłam 27 zrzuciłam szybko tylko byłam młodsza teraz już by tak nie poszło . Utuczyła mnie teściowa u której mieszkaliśmy wmawiała ,że trzeba jeść to jadłam bez sensu lekarz też nic nie mówił .Teraz teściowa płacze ,że dziecko głodzę :no: a dziecko jest takie jak ma być .Mój gin się śmiał ,że jak wychodzi z porodu to mamusie i teściowe nie pytają jak czuje się pacjentka i dziecko tylko ILE WAŻY ? jak by to były jakieś zawody między babciami .

eli moja teściowa jak z nią rozmawiam to zdanie buduje dosłownie: jak się czujesz, a ile już przytyłaś? i tak właściwie to widzę ze ona świętuje każdy kg- ale wreszcie mi przeszło martwienie się tym przy następnej rozmowie powiem że schudłam ;-) oszukistka ze mnie ale chyba dopiero w tedy będę miała spokój

Dolga uszy do góry potem stracimy !! Grunt żebyś Ty i maleństwo była zdrowa a są osoby co mają plus 30 także nie jest źle!!

reklama
No to u mnie 30 plus 3 i przytyłam 9 kg. Ogólnie najwięcej przywaliłam właśnie w tym 7 miesiącu, który się kończy na szczęście:)
Niby gruba nie jestem, ale mi ciężko:)
Pytanie do doświadczonych mamusiek - ile się tyje w tych ostatnich dwóch miesiącach ciąży? Czy ten przyrost wagi jest intensywny? No wiadomo, że dziecko jeszcze ze dwa kg dodatkowe będzie miało, ale tak realnie jak to wygląda? Dużo tego dochodzi? Można przyjąć np 2 kg na miesiąc, czy może mniej? Spotkałam się kiedyś z opinią, że w ostatnim miesiącu się nie przybiera na wadze,ale ja to nie wiem:)

Do góry