u mnie + 5znalazłam fajny kalkulator Kalkulator wagi w ciąży - prawidłowa waga w ciąży | Baby online
tez patrzylam na ten kalkulator i niby wagę mam ok mam wrazenie ze przez te upaly troche wody mi ie zatrzymalo bo mi palce spuchly
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
u mnie + 5znalazłam fajny kalkulator Kalkulator wagi w ciąży - prawidłowa waga w ciąży | Baby online
Kornelcia a mi się ten kalkulator nie podoba. na początku przecież się nie tyje albo i się chudnie a on wylicza cały czas przyrost wg. jakiegoś dziwnego wzoru. Na ten moment ten kalkulator pokazuje mi że, mam wagę mniejszą od minimalnej a jakoś nie czuje żebym za wolno rosła, raczej tak optymalnie.
chętnie bym sprawdziła ile w poszczególnych miesiącach waży dziecko, łożysko i te inne ciążowe ciężary żeby zobaczyć ile z tego co przybieram to moje obżarstwo.
Collly zgadzam się z Tobą w stu procentach, u mnie niby też 4 kg za mało do minimalnej z kalkulatora. A ja schizy mam, że za gruba. Wczoraj pierwsze ciążowe spodnie kupiłam i to takie z paskiem w pasie a nie tym na brzuch w rozmiarze 34 i spadają. ... schizy schizy. Damy radę jesteśmy w ciąży to i na przyrost wagi się zgodziłyśmy, będziemy się martwić tydzień po porodzie po WIELKIM ważeniu
Od 23 tygodnia Maluszki przybierają około 150g tygodniowo i jest to w większości tkanka tłuszczowa, w tym czasie w dalszym ciągu rosną i my powinniśmy przytyć minimum 200-250g.Ja nie mam w domu wagi i waże się z doskoku o różnych godzinach jak gdzieś zobaczę wagę ale wygląda na to, że doszedł mi kolejny kilogram przez dwa tygodnie. Chyba nienajgorzej? W ogóle ile powinnyśmy przybierać na ten moment? Któraś rozmawiała o tym z lekarzem? Bo w internecie to różnie piszą.
Zgadzam się całkowicie. Jak nie ma tycia to coś jest nie tak. Oczywiście w ramach rozsądku. Ale czytałam też o odchudzaniu w ciąży. Podczas odchudzania, czyli ograniczania spożycia kalorii zaczynają wydzielać się toksyny z kurczących się komórek tłuszczowych. Dla kobiety normalnie nie jest to groźne, ale dla dziecka w brzuchu tak. Więc nie powinno się też ograniczać minimum spożycia kalorii. Średnio dla każdej z nas to około 2000kcal, choć to oczywiście zależy od wagi i wzrostuColly z tym zrzucaniem kg po ciąży to jest tak ze jak karmisz to one same uciekają nie wiadomo kiedy. Ja w ciąży z E przytyłam 168. Przy porodzie ważyłam równe 70 a jak E miała 3 miesiące to już spadlam do 56.
A za mało przytyć tez nie dobrze bo to oznacza że maluszek tobie zabiera minerały i może to się odbić na twoim zdrowiu. Im mniej się warzy na starcie tym więcej się powinno przytyć.