reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dobry Pediatra, polecana przychodnia w Krakowie i okolicach

Skierowania na badania refundowane przez NFZ musi dać lekarz z publicznej Służby Zdrowia. Lekarz na wizycie prywatnej nie ma możliwości wystawienia skierowania na badanie.
Mimo że jest taki przepis na który się powołujesz, nie wiem czy on w ogóle działa. Ostatnio byłam świadkiem jak w przychodni lekarz nie chciał przyjąć dziecka bo mama nie miała przy sobie dokumentu ubezpieczenia.

reklama
To w takim razie pytanie o sensownego pediatrę w okolicach Ruczaju (z NFZ-u) - ktoś może jakiegoś polecić? Zdecydowaliśmy, że głównym pediatrą zostanie dr Kruk, ale potrzebujemy w takim razie też takiego, który w razie czego wystawi skierowanie na badania albo do specjalisty :tak:

Witam. Ja jako dobrą pediatre polecam panią dr.Barbare Adamaszek sama do niej chodzilam moje dziecko i brat teraz do niej chodzą i jestesmy zadowoleni z niej. Jest sympatyczna,miła,poświęca tyle czasu na dziecko ile trzeba nie wyrzuca z gabinetu i co najwazniejsze jest dokladna. Na NFZ przyjmuje na Alei Pokoju 2.

Dziewczyny, czy mogłybyście mi polecić dobrego pediatrę w Krakowie przyjmującego w ramach NFZ w przychodni z sensownym systemem rejestracji, tzn takim żeby można się było dodzwonić i umówić na konkretny dzień i godzinę.
Od 2 lat syn jest pod opieką dr Ewy Gelo-Kisiel przyjmującej w przychodni na Galla i jesteśmy z niej bardzo zadowoleni, ale mam już serdecznie dość organizacji pracy w tej przychodni. Zarejestrować można się tylko na bieżący dzień i nie ma sensu tam dzwonić, ponieważ panie w rejestracji zwykle telefonu nie odbierają. Gdy zależy mi by zarejestrować dziecko na 8.30 jako pierwsze np na szczepienie (by zdążyć do pracy) muszę siedzieć w poczekalni od 7, rejestrację otwierają o 8 i żeby się na załapać na początek kolejki trzeba być pierwszym przy okienku. Jeśli przyjdę na 8 to mogę mieć problem nawet z załapaniem się na numerek. Mąż pracuje od świtu i nie mam żadnej babci, która mogłaby za nas w tej kolejce stać, więc tak koczujemy z dzieckiem. Pół biedy gdy mieszkaliśmy niedaleko. Teraz wyprowadziliśmy się za Kraków i nie przepisaliśmy się do miejscowej przychodni, ponieważ odradzają nam sąsiedzi (dzieci zdrowe i chore siedzą we wspólnej poczekalni), więc tym bardziej jest to dla mnie uciążliwe. gdy synek był chory nie wiedziałam czy jest sens pakować go do auta i jechać do przychodni, czy będą jeszcze numerki na dany dzień, ile będziemy czekać ponieważ nikt nie podnosił słuchawki, a jak już podniósł to kazali nam przyjść np za pół godziny - nie damy rady tak szybko dojechać. Szukam sensownego pediatry w przychodni, do której można się dodzwonić, umówić np na następny dzień na konkretną godzinę. Wolę dojeżdżać dalej ale na konkretna godzinę i umówioną wizytę, a nie takie nie wiadomo co. Z góry dziękuję za pomoc.

Polecam Ci pediatre Wicher-Kawinska. Zlota kobieta! Z sercem na dloni! Przyjmuje z NZOZ Ugorek na Ulanow 29a. Z dodzwonieniem sie do rejestracji i potem jak juz jestes umowiona na godzine (czy nawet awaryjnie jak przyjdziesz), nie ma problemu.

dziewczyny moze sie orientujecie jak mieszkam na grzegorzeckiej/środmiescie to do jakiej przychodni mam zarejstrowac dziecko ? mieszkam tu 4 lata ale oboje z mezem mamy opieke prywatnej przychodni i nie mam pojecia gdzie tu w okolicy jest jaks przychodnia publiczna do ktorej powinnam zapisac dziecko:confused:

kasia - nie ma rejonizacji, więc możesz zapisać gdzie chcesz.

pyszczek - o widzę, ze chodzimy do tej samej przychodni :D Naszą jest p. Pachacz. Młoda lekarka, ale taka z fajnym podejściem do rodziców i do dziecka. Można się z nią kontaktować nawet poza godzinami przyjąć. No i robi specjalizację w Prokocimiu co jest dodatkowym plusem. Z dr. Meissnerem miałam tylko jednorazowy kontakt. A z dodzwonieniem i umówieniem się na wizyty nie ma problemu. I to też dobre (przynajmniej dla mnie), że wizyty zazwyczaj popołudniami.

reklama
lazy_butterfly my też chodzimy do dr Pachacz - jest ok, nawet wyniki badan emailem przesyła jak trzeba ;). Z tym prokocimiem to akurat dla nas żaden plus gdyż mam bardzo złą opinię o tym szpitalu i wiem że nigdy tam już dziecka nie zawiozę, za to korzystam ze szpitala na strzeleckiej w razie "w" :)

Do góry