reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dobry Pediatra, polecana przychodnia w Krakowie i okolicach

Ja mam podobny problem, też szukam dobrego POZ-u ale w okolicy ul. Balickiej. Za 2-3 miesiące pzreprowadzamy się do nowego mieszkania, cieszę się:-), ale muszę zmienić wiele rzeczy np. poradnię. Teraz mieszkam na Żabińcu i poradnie miałam pod nosem. Może ktoś cos mi poradzi, gdzie szukać w Bronowicach?

Witaj,

Może nie konkretnie na Balickiej, ale na Galla (przecznica z Królewskiej). W szpitalu MSWiA jest poradnia dziecięca. Polecam tam doktor Bargieł- Padło mój starszy syn jest u niej już 11 lat i w najbliższym czasie na pewno znowu zapiszę do niej swoją córeczkę (;-) chyba , że jeszcze jej coś wyrośnie i będzie chłopak).

reklama
Mam pytanie, czy możecie polecić jakiegoś dobrego pediatrę w Krakowie? Jeśli tak, to proszę podajecie do niego kontakt. Tutaj w Holandii lekarze są.... hmm....do bani
sorry2.gif

Ja mam dwóch bardzo zaufanych lekarzy (chodzę do nich na wizytę prywatną), których bardzo polecam.
Jeden z nich to P. Bogumiła Jodłowska przyjmuje na ul. Długiej 38, a drugi to Krzysztof Strózik, przyjmuje na ul. Kosocickiej.

Ja mogę polecić dr Krzysztofa Nawrockiego, wg mnie jest genialnym pediatrą, a mam porównianie do innych, którzy wcześniej do moich dzieci przyjeżdżali, opani dr z przychodni niewspomnę, ma niesamowite podejście do dzieci, doświadczenie i wiedzę. Mam koleżanki, które twierdziły, że mają super pediatrów, ale po jego wizycie (gdy ich nie mogli przyjechać) decydowały się na niego. Ale u niego wchodzą w grę wizyty prywatne, no i czasem trzeba poczekać, aż dojedzie, pacjentów ma mnóstwo, ewentualnie można było się skonsultować telefonicznie.

reklama
Dziewczyny mam pytanie - teoretycznie każde dziecko do 18-tego roku życia jest objęte bezpłatną opieką. Jak to jest w momencie, kiedy idę na wizytę do prywatnego lekarza i dostaję skierowanie na morfologię/usg/inne? Muszę je też wykonać prywatnie, należy mi się bezpłatnie (tzn dziecku), czy muszę iść do lekarza z NFZ żeby wypisał skierowanie :confused:

Do góry