reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dobre żłobki i przedszkola w Kielcach - polecamy

Jejku dziewczyny dzięki za info .
A ja nie wiem w takim razie jak mam iśc do pracy jak tu mieszkamy sami z męże i dzieckiem??
Mamy ciocię ale ona chora na raka więc dzieckiem się nie zajmie.
Dobra coś wymyślę:-)

reklama
To dość późno w Kielcach jest nabór do przedszkoli.
U nas to już około 15 będą wywieszone listy z przyjętymi dzieciakami.
Mam nadzieję że my na tej liście będziemy:cool:

Ja ostatnio chodziłam za żłobkiem dla Karoli i za przedszkolem dla syna koleżanki - w przedszkolu mi babka powiedziała (mały w styczniu będzie miał 3 lata - sam sika, je i w ogóle) że jak dziecko nie ma skończonych pełnych 3 lat to ma marne szanse na przyjęcie bo oni przyjmują tylko dzieci które skończyły 3 lata i taka informacja mnie zastała w 6 przedszkolach - szok :no: Bo oni mają za dużo trzylatków żeby się młodszymi zajmować bo dzieci nie mające pełnych trzech lat wymagają specjalnej opieki a oni kadry odpowiedniej nie mają. Ostatecznie chyba obie oddamy dzieciaki do Kubusia na Mielczarskiego :-( Szkoda kasy ale lepsze to niż nic. A z tym ze oboje rodzice muszą pracować to dla mnie koszmar - bo naprawdę jak tu iść do pracy jak nie ma z kim dziecka zostawić. Takie błędne koło popapranej machiny urzędniczej :wściekła/y:

O ile dobrze pamiętam coś kole 570 na miesiąc plus łącznie 500 wpisowego. Przyjmują od 2,5 roku bo to przedszkole. Warunek - dziecko musi wołać siku bo z jedzeniem pomogą opiekunki. A słyszałam ze na Prostej otwierają prywatny żłobek przy prywatnym przedszkolu. Ale jak tam jest z opłatami nie mam pojęcia - przedszkole tam 670 na miesiąc - ile wpisowego nie pytałam, jak opłaty w żłobku-babka nie potrafiła mi jeszcze powiedzieć bo rusza od września. Ja już patrzę za przedszkolem od 2,5 roku bo do żłobka mi ją żal dawać już.

LASKI
Emilek jest na liście dzieci przyjętych do przedszkola.
Ale się cieszę.
Listy jeszcze są nie wywieszone,bo teraz dostali przykaz ,że dopóki nie sprawdzą meldunków dzieci przyjętych ,to nie mogą wywiesić listy.
Ale ja zadzwoniłam do Pani dyrektor i mi powiedziała ,że Emilek jest przyjęty.

:-D:-D:-D:-D:-D

LASKI
Emilek jest na liście dzieci przyjętych do przedszkola.
Ale się cieszę.
Listy jeszcze są nie wywieszone,bo teraz dostali przykaz ,że dopóki nie sprawdzą meldunków dzieci przyjętych ,to nie mogą wywiesić listy.
Ale ja zadzwoniłam do Pani dyrektor i mi powiedziała ,że Emilek jest przyjęty.

:-D:-D:-D:-D:-D

No to GRATULACJE!!!!

Mam wielka prośbę...Czy któraś z was może wie ile płaci się w żłobku na Romualda?I jak tam jest?Czy zajmują się dobrze dzieciaczkami?Proszę o jakąś pomoc...

reklama
Anulka - Próbowałam zapisać tam młodą rok temu. Pierwszy wymóg oboje rodziców muszą pracować, ogólnie duuużo chętnych jako że w CK AŻ 4 żłobki są :-/ Romualda opisywany jako jeden z lepszych żłobków, panie miłe, zajmują się dobrze (koleżanki 2 młodych chodziła) a płaci się koło 250zł +/- Kamilka87 się dokładnie powie bo jej synek chodzi na Uroczysko do żłobka :-)

Do góry