reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dobra ksiazka dla nastolatka

reklama
Z bibliotekami w sumie różnie bywa. Czasem wcale nie są Panie takie chętne do zaproponowania czegoś, bądź pewnych gatunków w ogóle nie znają. Zaliczyłabym do nich fantastykę własnie ;)

Od siebie mogę polecić Świat Dysku Terry Terrego Pratchetta, Hobbita Tolkiena, Opowieści z Narnii Lewisa - jeśli chodzi o klasykę.
Z nowszych nie jestem bardzo na bieżąco, ale np. Gdzie niebo mieni się czerwienią - miła książka w zimowym klimacie co przy obecnych mrozach pasuje jak ulał :)

Z bibliotekami w sumie różnie bywa. Czasem wcale nie są Panie takie chętne do zaproponowania czegoś, bądź pewnych gatunków w ogóle nie znają. Zaliczyłabym do nich fantastykę własnie ;)
Grunt żeby trafić na chętną do pomocy. Ja miałam przyjemność poznawać książki, kiedy w bibliotece pracowały dwie kobiety, które nawet jeśli nie znały dogłębnie katalogu, to wiedziały chociaż, które książki są w miarę nowe i które czytelnicy sobie chwalą. Ważne też żeby biblioteka była dobrze zaopatrzona.

Cytrysia, a ja poleciłabym stronę Link do: Lubimy Czytać - książki, recenzje, rekomendacje oraz wirtualna biblioteczka. tam syn może poszperać sobie w gatunkach literackich jakie go interesują, wyszukać książki, spisać co go interesuje. Sama korzystam, kiedy szukam czegoś nowego :)

No w naszej bibliotece Panie sa mile, niestety nie za bardzo zanaja sie na tym gatunku:) a my szkamy troche po omacku, stad moje pytanie.
Klesyda , a Ty czytalas te ksiazke "Gdzie niebo mieni sie czerwienia"? Mlody cos mi chyba ostatnio wspominal o niej, ze gdzies w ksiegarni wpadla mu w oko.

Grunt żeby trafić na chętną do pomocy. Ja miałam przyjemność poznawać książki, kiedy w bibliotece pracowały dwie kobiety, które nawet jeśli nie znały dogłębnie katalogu, to wiedziały chociaż, które książki są w miarę nowe i które czytelnicy sobie chwalą. Ważne też żeby biblioteka była dobrze zaopatrzona.

Myślałam przede wszystkim o sytuacji kiedy oczekujemy jakiegoś konkretnego polecenia. Niemal zawsze jednak Panie w bibliotece są pomocne i miłe.

No w naszej bibliotece Panie sa mile, niestety nie za bardzo zanaja sie na tym gatunku:) a my szkamy troche po omacku, stad moje pytanie.
Klesyda , a Ty czytalas te ksiazke "Gdzie niebo mieni sie czerwienia"? Mlody cos mi chyba ostatnio wspominal o niej, ze gdzies w ksiegarni wpadla mu w oko.

W zasadzie sama ją czytałam, bo to taka książka i dla młodych i starszych. Jednotomowa powieść - historia dziewczyny, która rozgrywa się w świecie, który można porównać do skandynawii, tj. śnieg i zimno. Powinna się spodobać, ponieważ fabuła jest wciągająca i bardzo ładne opisy natury co ja akurat lubię :)

Klesyda, my wlasnie dzis wrocilismy z ta ksiazka z ksiegarni:) w tej chwili Mlody przechwycil , ale poczatek Mu sie podoba. Stwierdzil, ze w koncu ksiazka z jakas konkretna akcja:) a mi podoba sie jezyk , jakim jest pisana, udalo mi sie ksiazke tylko przekartkowac, ale wyglada zachecajaco.

"Gdzie niebo mieni się czerwienią" - głośno o niej, a to nawet nie jest poziom Zmierzchu, tylko o wiele lepiej napisane. :)

Ja nie wiem ile dokladnie ma syn lat ale jak taki juz starszy to polecam Sapkowskiego 'Wiedzmina' oraz 'Gra o tron' ale to juz dla straszej młodzieży [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

"Gdzie niebo mieni się czerwienią" - głośno o niej, a to nawet nie jest poziom Zmierzchu, tylko o wiele lepiej napisane. :)
Czytałam. Całkiem dobra jak na debiut. Fajnie zbudowany klimat chłodnych realiów świata. No i są też mroczniejsze elementy w całej historia co z pewnością dodaje jej charakteru a jak lubię tego typu styl. Dla nastolatka jak najbardziej

reklama
MB2- niestety jeszcze za mlody na takie klimaty. Ramoneska- zgadzam sie, ksiazka naprawde dobrze napisana, ale mysle, ze nie tylko dla nastolatka, ja tez sie wkrecilam. Teraz szukamy czegos podobnego:)

Do góry