dzieki za kolejne propozycje. Wszystko zapisuje i sprawdzimyPrzypomniała mi się jeszcze jedna Raymond E. Feist "Adept magii", "Mistrz magii", "Srebrzysty cień", "Mrok w Sethanon"- to jest cały cykl
reklama
Z bibliotekami w sumie różnie bywa. Czasem wcale nie są Panie takie chętne do zaproponowania czegoś, bądź pewnych gatunków w ogóle nie znają. Zaliczyłabym do nich fantastykę własnie
Od siebie mogę polecić Świat Dysku Terry Terrego Pratchetta, Hobbita Tolkiena, Opowieści z Narnii Lewisa - jeśli chodzi o klasykę.
Z nowszych nie jestem bardzo na bieżąco, ale np. Gdzie niebo mieni się czerwienią - miła książka w zimowym klimacie co przy obecnych mrozach pasuje jak ulał
Od siebie mogę polecić Świat Dysku Terry Terrego Pratchetta, Hobbita Tolkiena, Opowieści z Narnii Lewisa - jeśli chodzi o klasykę.
Z nowszych nie jestem bardzo na bieżąco, ale np. Gdzie niebo mieni się czerwienią - miła książka w zimowym klimacie co przy obecnych mrozach pasuje jak ulał
Luiza.
Fanka BB :)
Grunt żeby trafić na chętną do pomocy. Ja miałam przyjemność poznawać książki, kiedy w bibliotece pracowały dwie kobiety, które nawet jeśli nie znały dogłębnie katalogu, to wiedziały chociaż, które książki są w miarę nowe i które czytelnicy sobie chwalą. Ważne też żeby biblioteka była dobrze zaopatrzona.Z bibliotekami w sumie różnie bywa. Czasem wcale nie są Panie takie chętne do zaproponowania czegoś, bądź pewnych gatunków w ogóle nie znają. Zaliczyłabym do nich fantastykę własnie
Cytrysia, a ja poleciłabym stronę Link do: Lubimy Czytać - książki, recenzje, rekomendacje oraz wirtualna biblioteczka. tam syn może poszperać sobie w gatunkach literackich jakie go interesują, wyszukać książki, spisać co go interesuje. Sama korzystam, kiedy szukam czegoś nowego
No w naszej bibliotece Panie sa mile, niestety nie za bardzo zanaja sie na tym gatunku a my szkamy troche po omacku, stad moje pytanie.
Klesyda , a Ty czytalas te ksiazke "Gdzie niebo mieni sie czerwienia"? Mlody cos mi chyba ostatnio wspominal o niej, ze gdzies w ksiegarni wpadla mu w oko.
Klesyda , a Ty czytalas te ksiazke "Gdzie niebo mieni sie czerwienia"? Mlody cos mi chyba ostatnio wspominal o niej, ze gdzies w ksiegarni wpadla mu w oko.
Grunt żeby trafić na chętną do pomocy. Ja miałam przyjemność poznawać książki, kiedy w bibliotece pracowały dwie kobiety, które nawet jeśli nie znały dogłębnie katalogu, to wiedziały chociaż, które książki są w miarę nowe i które czytelnicy sobie chwalą. Ważne też żeby biblioteka była dobrze zaopatrzona.
Myślałam przede wszystkim o sytuacji kiedy oczekujemy jakiegoś konkretnego polecenia. Niemal zawsze jednak Panie w bibliotece są pomocne i miłe.
No w naszej bibliotece Panie sa mile, niestety nie za bardzo zanaja sie na tym gatunku a my szkamy troche po omacku, stad moje pytanie.
W zasadzie sama ją czytałam, bo to taka książka i dla młodych i starszych. Jednotomowa powieść - historia dziewczyny, która rozgrywa się w świecie, który można porównać do skandynawii, tj. śnieg i zimno. Powinna się spodobać, ponieważ fabuła jest wciągająca i bardzo ładne opisy natury co ja akurat lubię
Klesyda, my wlasnie dzis wrocilismy z ta ksiazka z ksiegarni w tej chwili Mlody przechwycil , ale poczatek Mu sie podoba. Stwierdzil, ze w koncu ksiazka z jakas konkretna akcja a mi podoba sie jezyk , jakim jest pisana, udalo mi sie ksiazke tylko przekartkowac, ale wyglada zachecajaco.
ramoneska
Początkująca w BB
Czytałam. Całkiem dobra jak na debiut. Fajnie zbudowany klimat chłodnych realiów świata. No i są też mroczniejsze elementy w całej historia co z pewnością dodaje jej charakteru a jak lubię tego typu styl. Dla nastolatka jak najbardziej"Gdzie niebo mieni się czerwienią" - głośno o niej, a to nawet nie jest poziom Zmierzchu, tylko o wiele lepiej napisane.
reklama
Podziel się: