wiesz co, ja mam ponad 3tygodnie bo 04.11. lepiej mi z dojazdem nawet bo to będzie sobota (mąż w domu)No i supera ja 13.11 miałam pierwsza dawkę
Na kiedy masz termin ?
Kolejna dawkę mam 03.12
![Smiling face with smiling eyes :blush: 😊](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60a.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
wiesz co, ja mam ponad 3tygodnie bo 04.11. lepiej mi z dojazdem nawet bo to będzie sobota (mąż w domu)No i supera ja 13.11 miałam pierwsza dawkę
Na kiedy masz termin ?
Kolejna dawkę mam 03.12
Szczepionki są przebadane i bezpieczne dla kobiet w ciązy, więc o wiele wiekszym niebezpieczeństwem dla dziecka jest brak zaszczepienia przez matkęHej dziewczyny.
Pytanie o tych, które szczepiły się w ciąży i już urodziły.
Jak wasze maleństwa? Są jakieś skutki uboczne? Dzieje się coś co byście przypisały skutkom po szczepieniu?
Mnie lekarz przekonał do szczepienia, jednak rodzina i znajomi dziwią mi się że się szczepie. Wiem, że to moja decyzja, moje dziecko ale jednak jak słyszy się te wszystkie komentarze to człowiek się waha.
Proszę opowiedzcie o swoich przypadkach
Ja się zaszczepiłam w ciąży. Pierwsza dawka na początku drugiego trymesteu. Dzidzia ma 3 miesiące i jest bardzo zdrową dzidzią. Rośnie dokładnie tak jak jej brat.Hej dziewczyny.
Jak wasze maleństwa? Są jakieś skutki uboczne? Dzieje się coś co byście przypisały skutkom po szczepieniu?
Mnie lekarz przekonał do szczepienia, jednak rodzina i znajomi dziwią mi się że się szczepie. Wiem, że to moja decyzja, moje dziecko ale jednak jak słyszy się te wszystkie komentarze to człowiek się waha.
Mnie lekarka namawia na 3 dawke. Dwie przyjęłam przed ciąża, obecnie 18 tydz. I planuje na dniach się zaszczepić. Żeby dziecko mialo przeciwcialaA któraś z Was planuje przyjąć 3 dawkę jeszcze w ciąży? Ja mam termin na 18.12 a 6.12 mogłabym teoretycznie przyjac 3 dawkę. Zastanawiam się czy nie poczekać do okresu po połogu, bo po pierwsze nie wiem kiedy zacznie się poród (a może tuż po szczepieniu) a po drugie nie chce dodatkowo obciążać i tak już wyczerpanego organizmu.
Hej dziewczyny.