reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Długoletnie staraczki w ciąży, a w końcu mamusie 🤰🤱

Mało śpimy, dużo płaczemy, liczba mnoga nieprzypadkowa 😂😂😂
Jak będziesz u mamy to chętnie skoczymy na spacer :)
Bobie to zupełnie jak u nas 🥴😂 my jeszcze sporo chorujemy (również liczba mnoga nieprzypadkowa) żeby było weselej.
Byliśmy teraz tylko na święta, ale na wiosnę lub latem się odezwiemy! Może już wszyscy będą więcej spać i mniej płakać! 😉
A gdzie to jest u mamy? bo ja też chciałabym się tam przypadkowo znaleźć i iść z Wami na spacer 😀🥰

reklama
Masz zdrowie kobito 😀 zazdroszczę 🥰 jakie masz plany, do samoodstawienia?
Nie, aż tyle nie będę czekać. W listopadzie zaczęłam redukować karmienia. Trochę się teraz cofnęliśmy w postępie, bo przed świętami byliśmy w szpitalu - Młody z żlobka przyniósł jakieś wirusowe rzyganie. Ale planowałam i planuję dążyć do tego, żeby na wiosnę dojść do odstawienia. Młody będzie miał ponad półtora roku.

Mój lekarz niby chce 6 cykli naturalnych zanim podejdziemy do ivf ale zobaczę kiedy mi okres wróci (może jeszcze przed końcem karmienia?) i jak to będzie wyglądało - czy będziemy chcieli tyle czekać.

Nie, aż tyle nie będę czekać. W listopadzie zaczęłam redukować karmienia. Trochę się teraz cofnęliśmy w postępie, bo przed świętami byliśmy w szpitalu - Młody z żlobka przyniósł jakieś wirusowe rzyganie. Ale planowałam i planuję dążyć do tego, żeby na wiosnę dojść do odstawienia. Młody będzie miał ponad półtora roku.

Mój lekarz niby chce 6 cykli naturalnych zanim podejdziemy do ivf ale zobaczę kiedy mi okres wróci (może jeszcze przed końcem karmienia?) i jak to będzie wyglądało - czy będziemy chcieli tyle czekać.
Mi okres wrócił przy kp po 15 miesiącach , cykle mi się wydłużyły i lekarka mnie nastraszyła że nie zajdę póki karmię. Brałam nawet tabsy na zatrzymanie laktacji , nie tylko ze względu na starania o kolejną ciążę ale też temu że ciężko mi pracować jak mleko z piersi się wylewa, okazało się że lekarka źle mi dobrała dawkę i mleko nadal mam , chyba psychicznie też nie byłam gotowa na zakończenie karmienia. Finalnie nadal karmię i staramy się , liczę że ten cykl jest szczęśliwy , na dniach się okaże 🙃

Czyli rozmowy już w toku, super 🤩 ja dostałam okres na końcówce kpi więc może i u Ciebie szybko pójdzie :) może znów trafia nam się bobasy w podobnym wieku, będę za to bardzo mocno trzymać kciuki 🥰

reklama
Mi okres wrócił przy kp po 15 miesiącach , cykle mi się wydłużyły i lekarka mnie nastraszyła że nie zajdę póki karmię. Brałam nawet tabsy na zatrzymanie laktacji , nie tylko ze względu na starania o kolejną ciążę ale też temu że ciężko mi pracować jak mleko z piersi się wylewa, okazało się że lekarka źle mi dobrała dawkę i mleko nadal mam , chyba psychicznie też nie byłam gotowa na zakończenie karmienia. Finalnie nadal karmię i staramy się , liczę że ten cykl jest szczęśliwy , na dniach się okaże 🙃
Ale do procedury ivf nie można kp, u lady jest ciut inna sytuacja :)

Do góry