reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Hejkaaaa
ja od rana tez się juz kręce dzieci odstawiłam podlałam kwiatki przed domem bo słonkooo jest cudne
teraz porządkuje u Zuzi w pokoju bo mąz w duzym spi po nocce jest
o 13 prano jak taryfa będzie tańsza i wsio naszykowane na sernika na zimno a w między czasie testy rozwiązuje
o tak zapach trawy tez kocham ten zapach tak mi lato przypomina Anaconda wspólczuje tych kosiarek bo jak mieszkalismy w Krakowie to miałam je przeklete a tu sasiedzi raczej kosza popołudniu wiec superrr
dekoracja b ładna
Zuza kurde szkoda ze badań nie macie koniec maja poczatek czerwca jak będe w Krakowie wrrrr jak na złośc

reklama
jarzębinka wiesz to mały wiejski zabytkowy kościółek przed remontem;-) w sumie trudno powiedzieć czy cokolwiek tam do siebie pasuje:-D...chcemy zrobić ładny i skromny wystrój w końcu to nie wesele;-) i żeby najważniejszą ozdobą były nasze dzieciaczki a nie to co wokół nich,dlatego wybrałam podobny kielich i pod nim będzie stała płaska kompozycja z białych kwiatów,a nad wejsciem do kościoła chcemy zrobić taką jakby tablicę na której będą widniały imiona wszystkich 6 dzieci i wierszyk:

Jezu Najsłodszy Ojcze i Panie,
dziś nasze pierwsze z Tobą spotkanie.
Przyjmij w ofierze nasze serce małe,
by Cię kochały przez życie całe.

noo zobaczymy;-) jak to wyjdzie w praniu!!

a co do pobierania krwi to kurcze obawiam sie że jak już sie teraz wystraszył to leiej nie będzie w piatek-oby tylko udało sie pobrać!

hej AGATULKA:tak:

Hej ATFK hehehheheh
zdrowiej kochana zdrowiej
a wierszyk az mi sie ciepoło na serduszku zrobiło jak go czytałam
to maluśko u was dzieci do komuni ale moze dzięki temu kameralniej i spokojniej wsio bedzie
kielich b ładny i masz racje to wasze dzieci sa tego dnia naj naj wazniejsze a nei dekoracja ona ma byc delikatna

agatulka muszę przyznać ze wierszyk dla mnie też taki wyjątkowy;-) i myślę ze niezmiernie pasi na te okoliczność:happy2:!!!

witam i ja, za dworze o 8.00 już było upalnie, jeszcze kilka takich dni i będę okropnie marudzić. nienawidzę upałów, 20-22st to dla mnie max co mogę znieść. wrrr...

poza tym nie odpiszę po kolei, bo jak zawsze nie wiem co komu, ale zapach trawy uwielbiam, choć jestem alergikiem okropnym:-D już dawno temu uznałam, że nie dam się i nie przeszkodzi mi to cieszyć się światem. czekolady też jeść nie mogę, a się nie obżeram:-D

w trójce leniwe reggae, Marley, super na taki dzień.

co do dekoracji w kościele to mogę wypowiadać się tylko estetycznie. nie lubię żadnego przepychu, stawiam na to co naturalne i taki wiklinowy kielich dla mnie bomba. do tego białe kwiatki, byle drobne, i myślę, że by wystarczyło. nie znoszę wszelkiego złota i ozdób, więc to by mi się nie podobało.

choć biżuterię noszę, czasem, na pokazy, nawet sporo:-D na codzień też mam żelazny zestaw jakiego nigdy nie zdejmuję;-) ale tylko noszę srebro i jakieś naturalne kamienie, drewno. nic innego zresztą nie mogę, złota nie lubię i ono mnie też.

naja no ja tez nie lubię przepychu...prostota jest najlepsza;-)!!
obejdzie sie bez stojaków z kwiatami;-),będą tylko drobne ,pojedyncze na ławkach,przystrojony klęcznik i ławka dla komunistów:-D no i ten kielich i kwiaty pod ołtarzem...sama prostota;-)

madlen Witaj!!

atfk ale macie fajnie,ze tak malo dzieciaczkow u was,nie bedzie przepychu..takie mile,kameralne grono..a ten kielich jest o k ,ale tak jak naja radzi,do tego jakies male ,drobne ,biale kwiatki i uwazam ,ze to starczy.;-)
ja tez uwielbiam zapach skoszonej trawy,wczoraj kosili przed szkola dzieciaczkow,a ja stalam i wachalam,jak male dziecko:-D
wczoraj wyrwalam mlodemu zeba..a jak sie przy tym napocil,ale juz tak mu sie ruszal,ze trzeba bylo go wyrwac,zeby nie polknal..:-D,a dzisiaj radosc,bo przyszla wrozka zebowa i zabrala zabek,a zostawila kase.a tak w ogole to musze znowu isc z nim do dentysty,bo kurcze wyrosla mu gorna jedynka,a nie wyleciala stara..:no:jeszcze nie spotkalam sie z czyms takim,ale jak widac jest to mozliwe..a z mloda musze odwiedzic okuliste,bo nauczycielka ma podejzrenia,ze zle widzi..:-(,bo jak cos pisza,czy pzrepisuja,to ona strasznie oczy mruzy ,tak jakby miala problem z widzeniem malych napisow..chociaz mi sie wydaje,ze wsio o k ,ale lepiej sprawdzic,dla swietego spokoju:tak:

Hej Madlen
co do zęba to przy jedynkach nei widziałam nowego przy starym ale chyba przy 3 widziałam ze ktos miał 2 na raz
ja mojej tez pomagam w tych bardzo ruszających się ząblkach mąz patzrec zawsze na to nie moze hehehhehh
a co do okulisty oby to nic powaznego
ja musze z moim facecikiem an bilans 4 latka isc w piatek pójdziemy bo jutro nie ma pediatry ale śmieje się ze na piatek odmawiam jazdy piatek 13 nie chce kusic losuuuu

reklama
madlen mój chrześniak miał tak że mu jeszcze mleczaki nie wypadły dolne jedynki a juz było widać stałe:sorry2:...potem musiał je językiem wypychać żeby krosto sie usadowiły!!ale pewnie że idź do dentysty niech luknie co i jak!

co do okulisty to faktycznie musi być coś na rzeczy-szkada żeby nadwyrężała wzrok,od tego mogą pojawić sie bóle głowy itp,lepiej sprawdzić!czy to jej nawyk czy coś innego!!

a co do tych kwiatów to będą drobne i niskie ;-);-);-)

zmykam powiesić pranko na dwór!!!
pozdrawiam,jutro sie odezwę bo popołudnie mam zajęte:blink:

Do góry