reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

my idziemy do dentysty na nfz, powiedziecie mi czy wtedy za ajkies dodatkowe sprawy sie placi bo nie wiem jak to wyglada...
bylysmyz mala dosc dawno, jak sie oakzalo lak lekko ja uczulal, potrafila spac po lakowaniu po 5 h, dopiero calcium stawiala ja na nogi, po 2 razach zrezygonowalysmy i postanowilysmy odczekac

reklama
Ollka nie wiem jak to jest na NFZ bo my od zawsze prywatnie chodzimy, nawet sama ze sobą :tak::tak:
A to tak wolno przerwać lapisowanie? Podobno wtedy szybciej się ząbki psują?

ollka myślę ze nie powinnaś za nic płacić jesli chodzi o Oliwię-a lapisowanie jest chyba darmowe do jakiegos wieku!

my tez chodzimy z dziećmi prywatnie,maja zaufanie do tego lekarza i nie jest to traumą wiec nie rezygnujemy,na nfz poszłam z Filipem kiedyś(miał może 5 lat) jak go 5 bolała na dole,tak mu q... rozwierciła i zaplombowała ze w Wielkanoc szukaliśmy pomocy i trzeba było wyrwać:-( ehhh mamy go na pamiątkę szok-ale od tamtej pory Filip nie usiądzie na fotelu u kobiety:eek:...znaleźliśmy tego chwała mu za to ze ma podejście do dzieci!i Kaja przy okazji od razu też u niego;-)!!moje póki co mają luz-wszystko poleczone;-),teraz latem na przeglad:-D

ANACONDA WOLNO CZY NIE ... NIE WIEM... ale mloda abrdzo zle na to reagowala, podpuchnieta byla, i te spanie... nie bylo innje opcji jak przerwanie.
mam andzieje ze teraz jak juz ma 5 lats konczone bedzie lepiej

ja musze sie za jakism prywatnym rozejrzec, zoabczymy co tutaj pani powie, bow okolicy tylko 1 dentysta dzieciecy

powariowały, tyle napisać w 1,5 godziny!!:-D nie ogarnęłam, choć przeczytałam.

my w każdym razie do dentystki naszej chcieliśmy się wczoraj umówić, ale terminy na połowę kwietnia, więc nie mogę z takim wyprzedzeniem planować, bo nie wiem, kiedy muszę wyjechać do Lwowa. a na leczeniu się nie znam, więc nie doradzę. poza tym zapamiętałam, ze jak zajrzę przed 8.00 mam szansę atfk wyprzedzić:-D

ollka, może przesilenie wiosenne też swoje robi, ale fakt, że córa ci wcześnie wstaje i odespać kiedyś musi. moje młode chodzi spać ok. 20.00-21.00, budzi się zwykle sam po 7.00 do przedszkola, chyba, ze mamy jakiś intensywny dzień wtedy go muszę wywalić z łóżka.

u nas dziś bardzo ciepły poranek, aż byłam w szoku. pierwszy taki w tym roku, oby tak zostało. wczoraj się wyszalałam na treningu, dziś mam zakwasy:-D dotąd walczyłam z kumplem, niby nie stosował taryfy ulgowej, ale to jednak facet. a wczoraj kumpela z drużyny zrobiła mi mega niespodziankę, wpadła na trening i mówi, że chce walczyć. i mam partnerkę, do tego mojego wzrostu mniej więcej i budowy, więc ekstra. 1,5 godziny walki z nią zrobiło mi wczoraj bardzo dobrze, zgrałyśmy się błyskawicznie i jak tak dalej pójdzie wiosną na pokazach zrobimy swój, mamy juz pomysł, scenariusz, no po prostu rewelacja:-D dziś niestety wyjeżdżam i wrócę dopiero w niedzielę wieczorem, więc mnie jutrzejszy trening ominie, ale umówiłyśmy się na pon. że powalczymy przed południem:cool2:

na turniejach kobiety nie są zwykle dopuszczane do walki, a już żeby stawały z facetami.. obyczaj nie pozwala. ale my robimy pokazy i widowiska, więc nam wolno:-D radochę mam jak dziecko, więc się rozpisałam;-)

naja nooo po prostu miałaś farta:-D:-D:-D
a co do tych walk to fajna sprawa...co prawda to nie moja bajka ale liczy sie zaangażowanie zainteresowanych:-)...a z Twoich postów widać ze jesteś mega ZA:-):-):-)ANGAZOWANA!!

udanego wyjazdu;-)

ollka myślę ze nie powinnaś za nic płacić jesli chodzi o Oliwię-a lapisowanie jest chyba darmowe do jakiegos wieku!

chyba do 7 roku, bo jak byłam ostatnio to dentystka wspomniała, że jak Kacperkowi wyjdą 6 przed końcem właśnie ukończenia 7 lat to mam się zgłosić do lakowania ....:tak:

naja, jak piszą dziewczyny :-) super jest mieć pasje które nas pochłaniaja i możemy się w nich realizować.....

noo ja mam parę pasji:-):-):-) w sumie to mam świra na punkcie 2 "rzeczy"...kotów i fotografii
...a skoro o wilku mowa...to ona tez na bb działa codziennie:-)
Zdjęcie1207.jpg
Zdjęcie1204.jpg
no oczywiście poza konkurencja stoją moi najbliżsi;-)

reklama
atfk, istna kocia piękność:-D

nawiasem mówiąc ja właśnie porządkuję zdjęcia i co gorsza nie mogę paru znaleźć z ub. roku. już zwątpiłam czy je robiłam swoim aparatem:baffled:

z tą pasją to pewnie, że to daje każdemu z nas niezwykle dużo. inaczej się wtedy żyje, bo praca, rodzina wszystko jest ważne, ale trzeba jeszcze coś dla siebie mieć. u nas to bardziej sposób na życie co prawda, ale ja się przede wszystkim cieszę, że moje dziecko to wsiąka, bez mojej ingerencji. jasne, ze musiałam go zabrać kilka razy na wyjazdy, żeby z boku zobaczył turnieje, rekonstrukcje, ale nigdy nie namawiałam. sam zobaczył kiedyś Bogdara z naszej drużyny, niewiele od niego starszego na pokazie i wymiękł. i to mnie cieszy:tak:

Do góry