reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Izulka, rany, a dlaczego nacinanie?! brzmi strasznie, oby tylko brzmiało a takie nie było.

z mamą się chyba uda pogodzić...?

mój młody pościel ma dostać od prababci, już mu kupiła. bo u nas też ten kłopot, ze musimy w rodzinie uzgadniać prezenty, żeby nic się nie powtórzyło...

reklama
ja tez jestem za prezentami praktycznymi...bo dosc duzo zabawek ma Jula i wiekszosc czeka albo na lepsze:sorry:czasy albo na chwilowe zainteresowanie Juli...musze sie dobrze nagimnastykowac z pomyslem...Naju mowisz ze nieciekawe te dni Lwowa...masz racje pewnie o niebo lepiej by bylo byc w tym samym czasie w Lwowie a nie w wawie:tak:szkoda ze twoje plany wykazdowe sie pokomplikowaly...kurcze strasza ta grypa dosc powanie...u nas tez cala kazdy kazdemu cos kupuje wiec fortuna idzie na swieta:eek:ale radosc widzac usmiech zadowolenia na ustach najblizszych nie do opisania:tak:tez wiekszosc ustalamy zeby nie kupowac zbednych rzeczy:tak:podobna mi sie pomysl na posciel lub kocyk......

skusilam sie na kawe inke i sie rozgrzewam bo zmarzlam siedzac przy kompie:tak:

Izulka dlaczego maja nacinac dziasla:szok:rany wspolczuje oby bylo jak najmniej stresujaco:tak:
no nic spadam do urzedu...do pozniej

Hej.
No tyle od rana czytania :eek:
Młody zaprowadzony do przedszkola.Przymrozek złapał.Kałuże zamarznięte,a my z czerwonymi polikami wróciliśmy.
Co do prezentów.Nie mam pojęcia.Zresztą Antek najpierw musi list do Św.Mikołaja napisac :-D
Pościel mamy,Spider man,Kubuś Puchatek.Matt jeszcze śpi w łóżeczku szczebelkowym,ale on to uwielbia swoją podusię czy kołdrę.Czasem z nim walcze by zostawił je w wyrku bo uwielbia chodzic po całej chacie i przytulac się do nich.Rozkłada sobie w pokoju przed Tv i leży,wąchając ją :eek::confused2:
Jakiś fetysz? :eek::eek:
Na urodziny Antek dostał strój Sportacusa,na Halloween Ninja.
Klocków już zaprzestaję kupowanie.Mam dośc walających się wszędzie części.
Aaa polecam tablicę z Ikea:
IKEA | Zabawa | Zabawki | MÅLA | Sztaluga
Chłopaki dalej się nią bawią,poza tym jest dobra do nauki ;-)
Do tego można zakupic na miejscu kredę,mazaki i rolkę papieru,którą zakłada się na tablicę :tak:
IKEA | Wyniki wyszukiwania

no moje akurat tablice mają i tez malują!wiec jakby któraś nie posiadała to też polecam!!!

no kobietki ja się zbieram!!obiadek idę podszykować-siebie też:rofl2::rofl2::rofl2: bo o 14 do szkoły jadę wiec żebym sie nie musiała spieszyć!!
miłego weekendu życzę!!i żeby zimnicy nie było!!!
melduję sie po niedzieli!!
baj baj;-)

Co do nacinania to dlatego ze od 3 miesiecy nie moga mu sie zeby przebic i nie da sobie wogole buziaczka dotknac... Boje sie cholera jasna strasznie, ja tam napewno z nim nie wejde. Moj Kubus tez ma z Kubusiem dostal od sasiadki na urodzinki pierwsze a poza tym to strasznie duzo ubran miskow i gadzetow ma z Kubusiem z racji tego ze on sam jest Kubusiem Puchatkiem :p
ATFK Milej nauki :)

Izulka, no nie brzmi to dobrze.. ale jak trzeba cóż zrobisz.. trzymam kciuki żeby obyło się bez wielkiego bólu:tak: a mama i tak potem utuli...:-D

anineczka fakt, specyficzny fetysz:-D ale jak byłam mała latałam tak z tetrową pieluchą, czystą żeby nie było;-) a czytałaś 'Fistaszki'? skojarzyło mi się to z 'kocykiem bezpieczeństwa' Linusa bodajże:-D

atfk, miłej nauki:tak:

Joanna, ostatnio ma do grypy coraz większy dystans.. gdyby nie to, że nie mam czasu to bym się i tak spakowała i pojechała. ale konferencja, a po niej chyba kolega zostanie u mnie, ze Lwowa nawiasem mówiąc, więc jak tu się wyrwać. potem zajęcia i tak w kółko coś.

jak tak czytam o waszych problemach z prezentami to trochę się pocieszam, że nie tylko ja popełniłam błąd i kupowałam dziecku wszystko, co chciało. bo trudno teraz znaleźć pomysł na prezent tani, a ciekawy. fortuny to ja wydać nie zamierzam, nie tylko dlatego, że jej nie mam, ale zawsze wolę kupić więcej drobnych prezentów dla wszystkich, niż jeden a solidny. taka sterta paczuszek pod choinką to cudowny widok:-D

Naju nie czytałam Fistaszków,ale faktycznie coś w tym jest.
Młody czasem nie daje mi ściągnąc poszwy do prania.Tak kocha swoją kołderkę.Dobrze tylko,że ma tą małą jeszcze,niemowlęcą bo z 200x140 ciężko by się było poruszac :-D:-D

Co do prezentów,nie mam pomysłu.Jeszcze będą u nas goście z Pl w tym dwójka dzieci,chłopców w wieku 2 i 5 lat i tu już zupełnie nie wiem co robic :eek::confused2:

Chciałam się pochwalic,że mamy ptaszki na ogródku.Nie kupiliśmy typowego karmika tylko budka dla ptaszków.Przybiliśmy do płotu i widac,że ptaszki wyczaiły pokarm :tak:

reklama
wróciłam od fryzjera, jak dla mnie świetnie, ale chyba tylko mi się podoba więc może jest coś nie tak? zrobiłam sobie rude wąziutkie pasemka, taki w sumie balejaż blond - rudy, a dziewczyna świetnie obcięła mi włosy - mocno cieniując końcówki, boki i grzywkę. rewelacja. no to nie wiem co ode mnie chcą.. pewnie o kolor chodzi, bo zbyt młodzieżowy;-)

Do góry